بررسی سیره ائمه علیهم السلام در قبال دیگران اتفاقا نشان از تاکید بر اشتراکات و پرهیز از طرح مباحث مورد اختلاف دارد تا بتواند محملی برای محبت و همدلی و همکاری و همراه سازی مهیا شود و البته طبعا اینگونه نیست که در صورت نیاز از بیان عقیده خود و اثبات صحت آن ابا داشته باشند.
کسانی که با میراث معرفتی خاندان اهل بیت آشنا بودند، از قدیم به طور طبیعی به این موضوع التزام و اعتقاد داشتند. علمای بزرگ ما مثل شیخ مفید و شیخ طوسی و دیگران چنین روش و رویکردی داشتند و این میراثی است که در طول تاریخ شیعه وجود داشته است.
واحد آموزش اتحادیه بین المللی امت واحده با تهیه جزوه ای، به بررسی نظریه تعایش در اسلام و سیره اهل بیت در این زمینه پرداخته است.
اهل سنت ایران همواره جریانی معقول، محب اهل بیت علیهم السلام و به دور از افراط و تفریط بوده اند و در کنار شیعیان زندگی خوبی را داشته اند. در انقلاب و جنگ تحمیلی شهدایی را تقدیم کشور نموده و مهمتر از همه بر دینداری و دین مداری در زندگی خویشتن تاکید دارند.
آیت الله صادق اخوان، استاد درس خارج حوزه علمیه قم و از فعالان عرصه بین الملل با حضور در جلسه هفتگی دفتر قم اتحادیه امت واحده، به ایراد سخنرانی درباره «امام خمینی، از بنیادگرایی تا نوآوری» پرداخت.
بر خلاف کسانی که «تشیع» را مکتب «قشری سازی رحمت الهی» ترسیم می کنند ما مذهب مان را «مکتبی انسانی» می دانیم. ما معتقدیم حتی اگر صرفا دغدغه «تشییع دیگران» را هم داشته باشیم ناگزیریم از «احترام» به دیگران و باز معتقدیم که حتی اگر صرفا دغدغه «تشییع دیگران» را هم داشته باشیم ...
جلسه بررسی سیره و روش اهل بیت علیهم السلام در وحدت اسلامی، با سخنرانی استاد علی آقانوری نویسنده کتاب "امامان شیعه و وحدت اسلامی" برگزار شد.