در حال بارگذاری ...
مسجد دانشگاه تهران میزبان نخبگان شیعه و سنی

برگزاری افطاری «وحدت و مقاومت» با حضور ده ها تن از چهره های فرهنگی- هنری کشور

افطاری «وحدت و مقاومت» در شب میلاد امام حسن مجتبی علیه السلام، با حضور گروه های مختلف شیعه و سنی و نخبگان مطرح فرهنگی و فعالان عرصه وحدت و جهان اسلام در مسجد دانشگاه تهران برگزار شد.

در این مراسم که به همت اتحادیه بین المللی امت واحده و با برگزاری نماز وحدت به امامت ناصر ابوشریف، نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در تهران آغاز شد، شخصیتهای مطرح فرهنگی و هنری کشور همچون هادی مقدم دوست، کارگردان و نویسنده، غلامرضا امامی، مترجم و نویسنده، نعمت الله سعیدی، نویسنده، بهرام عظمی، کارتونیست و کارگردان، سید سلیم غفوری، تهیه کننده و کارگردان، محمدرضا یقینی، رئیس کانون اندیشه جوان، سید امیر جاوید، تهیه کننده و مجری تلویزیون، مطهر محمدخانی، روزنامه نگار و رئیس فرهنگسرای انقلاب اسلامی، محسن حسام مظاهری، نویسنده و سهیل کریمی، مستند ساز حضور داشتند.

علی انتظاری، عضو هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی علامه طباطبایی، عباس سلیمی نمین، محقق و استاد دانشگاه، شهاب اسفندیاری، مدیر گروه سینما دانشگاه هنر و... نیز از چهره های دانشگاهی بودند که در این برنامه حضور داشتند.

 

 

ناصر ابوشریف، نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در تهران، محمد سرور رجایی، مدیر مسئول مجله باغ کودکان افغانستان، حاج علی رضایی، نماینده تشکل های افغانستانی، خالد خالد نماینده نماینده دانشجویان فلسطینی در سوریه نیز به نمایندگی از گروه ها و جنبش های خارجی در این مراسم حضور داشتند. حسین شیخ الاسلام مشاور بین الملل رئیس مجلس شورای اسلامی نیز از دیگر چهره های حاضر در این برنامه بود.

حاضران در این مراسم باشکوه پس از اقامه نماز و صرف افطار، دور هم نشستند تا با بیان مطالب و خاطراتی از فعالیتهای خود، به تبادل افکار و نظرات خود بپردازند.

 

 

 

 

ابوشریف: دشمنان، بیشترین سود درگیری های داخلی جهان اسلام را می برند

ناصر ابوشریف، مسئول دفتر جنبش جهاد اسلامی فلسطین در تهران با تبریک ماه رمضان به مسلمان جهان، گفت: قصد اطاله کلام ندارم و نمی خواهم به مسائل سیاسی روز فلسطین هم بپردازم و تنها می خواهم یک تذکر بدهم. متاسفانه آنقدر میان ما فاصله ایجاد شده که تشکیل چنین جلساتی به نظر بعضی دوستان، ویژه و استثنایی به نظر می رسد در حالی که این گردهم آیی های صمیمانه و فشرده کردن صفوف در برابر دشمن  باید یک مسئله عادی برای همه ما باشد.

وی افزود: قرآن می گوید که این امت، امت واحده است و آنهایی که در دینشان تفرقه ایجاد می کنند را مومن نپندارید. پس این یک امر طبیعی است که برای حل مشکلات در جامعه اسلامی تلاش کنیم. کسانی که می خواهند دعوا را به داخل جهان اسلام بکشانند بیشترین اشتباه را می کنند و متاسفانه اکنون می خواهند پای دشمن را به جهان اسلام باز کنند. این افراد در مرتبه اول به طرح های اسرائیل و غربی ها عمل کرده و به اسلام ضربه می زنند و من معتقدم که در این بین بیشترین سود را اسرائیل و غربی ها می برند.

 

امامی: اگر در ذهن کسی باشد که آن طرف روبروی ما به جهنم می رود، هرگز وحدت بوجود نخواهد امد

غلامرضا امامی، نویسنده و مترجم نیز در بخش دیگری از این برنامه با اشاره به کاروان «سرزمین برادری» که در بهمن ماه سال گذشته برگزار شد، گفت: ما در خدمت برخی از دوستان همین جمع به استان گلستان رفتیم و از نزدیک دیدیم که در آنجا چیزی به نام شیعه و سنی مطرح نیست.

امامی ادامه داد: وحدت نخست در اندیشه پدید می آید و اگر در ذهن کسی باشد که آن طرف روبروی ما به جهنم می رود، هرگز وحدت بوجود نخواهد امد و اگر تصور کنیم همه خوبی ها برای ماست، چیزی همچون اژدهای داعش بوجود می آید که مظهر جهل، جنایت و خشونت است. این گروه ها بر پایه سلفی گری، تهجر و حمایت قدرت های بزرگ شکل گرفته اند.

وی در ادامه افزود: وحدتی که این روزها در ایران شکل گرفته بزودی از ایران سرچشمه می گیرد و به جهان اسلام روان می شود. نکته این است که وحدت آن نیست که ما از عقاید خودمان دست برداریم. مسئله بعدی هم آن است که اگر این وحدت در میان باشد، داعش هیچ تاثیری نخواهد داشت. امیدوارم به برکت این شب ها مشعل وحدت را بتوانیم به تمام جهان رسانده و آنها را از ظلمت برهانیم.

 

لطفی: تئوری وحدت نباید محدود به دشمن خارجی باشد

لطفی، مسئول موسسه آفاق (انجمن فرهنگی اقصی) نیز در سخنان کوتاهی گفت: این دیدارها نباید در همین جایگاه مسکوت بماند و تئوری وحدت نیز نباید محدود به دشمن خارجی باشد و باید به جایی برسیم که صرف نظر از دشمن خارجی، خود وحدت یک ارزش مستقل تلقی شده و به آن توجه داشته باشیم.

اسفندیاری: نماز جماعت ابتدای برنامه مرا به یاد خاطرات مسجد ناتینگهام انداخت

شهاب اسفندیاری، کارگردان و مستندساز هم در ادامه برنامه با اشاره به خاطرات دوران تحصیلش در انگلستان گفت: نماز جماعت ابتدای برنامه مرا به یاد خاطرات مسجد ناتینگهام انداخت. من بارها در هنگام تحصیل و در غربت اهمیت وحدت را از نزدیک درک کردم. مسئله مهم آن است که ما درک کنیم در چه جهانی بوده و چه تکثر و تعددی داریم و خصوصا بتوانیم در کنار آن فضائل اخلاقی دیگران را هم درک کنیم.

 

سلیمی نمین: دشمن پس از انقلاب ضربه های بسیاری از اهل سنت خورده است

عباس سلیمی نمین در بخشی از این نشست گفت: من از اتحادیه امت واحده تشکر می کنم که گام عملی برای وحدت برداشته اند. پس از انقلاب ما شاهد این مطلب بودیم که بعد از انقلاب بیشترین حمایت از طرف اهل سنت برای این انقلاب دریافت شد و دشمن ضربه های بسیاری را از اهل سنت خورد.

سلیمی نمین ادامه داد: بیاد دارم که برادران ما در انگلیس، در تظاهرات دستگیر شدند و پس از آن بسیاری از اهل سنت از شهرهای دور و نزدیک برای حمایت از آنها می آمدند. البته زمانی نگذشت که برخی از نیروهای کج اندیش، سطح و جایگاه این انقلاب را به انقلابی شیعی تقلیل دادند و این مسئله مورد توجه دشمن قرار گرفت و وقتی دیدگاه های انجمن حجتیه شکل گرفت شاهد این مسئله شدیم که آنها عبادت اهل سنت را نگران کننده می دانستند و دشمن از این مسئله بهره برد تا آرمان خواهی و دشمن شناسی اهل سنت را دچار اختلال کند. بخش از این مسئله در ایران بود و آنها تلاش کردند منویات خودشان را در انقلاب رسوخ دهند.

وی با اشاره به تاکید امام خمینی بر ضرورت وحدت، گفت: برخی وحدت را تاکتیک می دانند در حالی که این مسئله به دشمن شناسی برمی گردد.

 

انتظاری: اگر وحدت نداشته باشیم باید به سبک زندگی آمریکایی برگردیم

علی انتظاری، عضو هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی هم در این نشست با اشاره به خاطره ای از تحصیل خود در آمریکا و آشنایی و همراهی اش با یک دانشجوی فلسطینی گفت: در زمان دانشجویی دانشجویان حاضر در دانشگاه ما با توجه به فرهنگ حاکم اخلاق را رعایت نمی کردند. در آنجا با یک دانشجوی فلسطینی آشنا شدم و ما با هم یک طرح مشترک رسیدیم که ما نمی توانیم با اینها در یک محل و خوابگاه زندگی کنیم و پس از آن جایی را اجاره کردیم. وقتی که این زندگی شروع شد ما با یکسری تفاوت های رفتاری مواجه شدیم. حتی تفاوت های فرهنگی و هنجاری و ارزشی هم وجود داشت. در این بین ما به این نتیجه رسیدیم که اگر نتوانیم با هم کنار بیاییم و وحدت داشته باشیم باید به سبک زندگی آمریکایی برگردیم و این شد که بسیار به هم نزدیک شدیم. 

انتظاری ادامه داد: فکر می کنم که ما در شرایطی زندگی می کنیم که اگر بخواهیم نگاه درون فرقه ای داشته باشیم با دنیایی از اختلافات مواجه می شویم. اگر در این بین دید فرامنطقه ای داشته باشیم با اینگونه مسائل کمتر مواجه می شویم و علارغم اختلافات و تفاوت های رفتاری باید بستر بین المللی را دیده و بتوانیم علیه دشمن مشترک مبارزه کنیم.

 

حاج علی رضایی، نماینده دانشجوی افغانستانی: اولین پذیرنده انقلاب اسلامی، افغانستان بود

حاج علی رضایی، دانشجوی افغانستانی عمران دانشگاه تهران می گوید: امت واحده یعنی جایی که مرزها معنا ندارد. مرزهایی که آنها را دین، جغرافیایی و ... می دانیم. انقلاب ایران اولین مرزها را در این عرصه شکست و اولین پذیرنده این انقلاب افغانستان بود.

وی با اشاره موضع گیری اتحادیه امت واحده در رابطه با پخش کلیپ رفتار نامناسب با مهاجرین غیرقانونی گفت: ما از امت واحده بیش از این انتظار داریم که در حوزه مهاجرین وارد شود. مهاجرین مسلمانی که مذهب و فرهنگی مشترک دارند. مهاجرینی که برای انقلاب بیش از 2 هزار جانباز و شهید تقدیم کرده اند و 30 سال در سازندگی ایران اسلامی نقش داشته اند.

حاج علی رضایی در پایان شعری از محمدکاظم کاظمی، شاعر افغانستانی را با مطلع «بادی وزید و دشت شرون درست شد / طاقی شکست و سنگ فلاحت درست شد» قرائت کرد.

 

خالد خالد، نماینده دانشجویان فلسطینی: بیت المقدس، زیبا ترین مظهر وحدت مسلمین

خالد خالد نماینده دانشجویان فلسطینی نیز در بخش دیگری از این برنامه گفت: از زیباترین مظاهر وحدت مسلمانان وحدت آنها در مسئله بیت المقدس است. راه بهشت از بیت المقدس می گذرد. آرزو داریم همانطور که انبیا الهی توفیق ادای نماز در آنجا را داشته اند ما هم این توفیق را پیدا کنیم.

بهرام عظیمی، کارتونیست و کارگردان انیمیشن تهران 1500 نیز در پایان مراسم، به بیان خاطرات خود از سفر به برخی کشورهای خارجی و مسئله حجاب در آن کشورها پرداخت.

 




مطالب مرتبط

رویداد ایده پردازی در موضوع روابط بین المللی جوانان ایرانی

رویداد ایده پردازی در موضوع روابط بین المللی جوانان ایرانی

هفتمین دوره آموزشی-تشکیلاتی اتحادیه بین المللی امت واحده با عنوان "رویداد ایده پردازی در موضوع روابط بین المللی جوانان ایرانی" با حضور افراد و اساتید مختلف، از 17 تا 19 شهریور ماه دراردوگاه آبعلی برگزار شد.

|

.

.

اتحادیه بین المللی امت واحده در راستای ترویج سنت حسنه افطاری های مشترک شیعه و سنی و ترویج فرهنگ تقریب عملی میان مذاهب اسلامی و حمایت از مقاومت اسلامی و با مشارکت گروه های مردمی سنی و شیعه، اقدام به برگزاری افطاری های وحدت و مقاومت در شهرهای مختلف ایران و برخی کشورهای کرده است.

|

افطاری های «وحدت و مقاومت» با حضور شیعه و سنی در شهرها و کشورهای مختلف

افطاری های «وحدت و مقاومت» با حضور شیعه و سنی در شهرها و کشورهای مختلف

اتحادیه بین المللی امت واحده در راستای ترویج سنت حسنه افطاری های مشترک شیعه و سنی و ترویج فرهنگ تقریب عملی میان مذاهب اسلامی و حمایت از مقاومت اسلامی و با مشارکت گروه های مردمی سنی و شیعه، اقدام به برگزاری افطاری های وحدت و مقاومت در شهرهای مختلف ایران و برخی کشورهای کرده است.

|

چرا فکر تقریبی به جریان سیاسی ربط ندارد؟
نمونه هایی از رفتارهای غیرتقریبی طرفداران دوجناح سیاسی

چرا فکر تقریبی به جریان سیاسی ربط ندارد؟
نمونه هایی از رفتارهای غیرتقریبی طرفداران دوجناح سیاسی

برخی از مدعیان جریانی که خود را پایبندتر به نظام می داند و مدعی – به زعم بنده در حد شعار!- تبعیت محض از رهبری هستند هم دست کمی از برخی رقبای ظاهرا سیاسی خود ندارد! بعبارتی در این مساله نوعی وحدت فکری وجود دارد و اتفاقا این نکته نشان می دهد که تقسیم جامعه صرفا بر اساس جریان سیاسی، ...

|

نظرات کاربران