نشست سلام به صلح، سلام به سوریه با حضور اعضای ایرانی و خارجی کاروان زائران صلح سوریه در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد.
نشست «سلام به صلح، سلام به سوریه» با حضور میهمانان خارجی و هنرمندان داخلی در دانشکده علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم مایرید ماگوایر برنده جایزه صلح نوبل در سخنانی با بیان اینکه مدت زیادی بود دوست داشتم به ایران بیایم و جوانان ایرانی را ببینم، گفت: خوشحال هستم که از سوی دوستان صلح طلب ایرانی خود به این کشور دعوت شدم و از اینکه آن را پذیرفته ام خوشحالم.
وی افزود: من با مردم 10 کشور با زبان های مختلف در قالب کاروان زائران سوریه اینجا هستیم اما در واقع یک زبان داریم و آن زبان عشق و امید است زبان موجود در نفس هر مرد، زن و کودک؛ روح واحد عشق و رحمت است و ما اعتقاد داریم به عنوان انسان این روحیه را گرامی بداریم چرا که ما به خشونت اعتقاد نداریم بلکه به صلح اعتقاد داریم.
* برنده جایزه صلح نوبل: مردم ایران برای رساندن صدای خود به دنیا با چالش های زیادی روبرو هستند
این برنده جایزه صلح نوبل با بیان اینکه ما کاملاً و عمیقاً به صلح اعتقاد داریم تأکید کرد: معتقدیم صلح روحیه انسان است نه خشونت و جنگ و تنها راه رسیدن به صلح مذاکره و گفت وگوست.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهداف کاروان زائران صلح سوریه گفت: ما از تهران به دمشق می رویم و عشقمان را برای مردم سوریه می بریم و به آنها می گوییم که متأسفیم که رنج می کشید به ویژه به بچه های آنها می گوییم که از رنجشان متأسفیم و این رنج ها نتیجه سیاست های دول ظالم دنیاست.
مایرید مگوایر افزود: ما از همه مردم و دولت های دنیا می خواهیم که خشونت را رد کنند چرا که دوستی و صلح در وجود همه ما هست و باید با هم بنشینند و مذاکره کنند که نیاز به این رنج ها نیست؛ لباس جنگ را باید به درآورد.
وی ادامه داد: به مردم مهربان سوریه می گوییم که باید اجازه دهند آنها خودشان مشکلاتشان را حل کنند.
این برنده جایزه صلح نوبل در ادامه سخنان خود خواستار برداشته شدن تحریم ها علیه مردم سوریه و همچنین مردم ایران شد و گفت: این تحریم ها بسیار بسیار غیرعادلانه است و تأثیرش تنها بر مردم ایران بوده است.
وی افزود: من ایرلندی هستم و آنجا جنگ داخلی داشتیم ولی انجمن صلح تشکیل دادیم تا با دشمنان صحبت کنیم و در پروسه گفت وگوها به نتایجی برسیم.
مگوایر با بیان اینکه مردم ایرلند و ایران، مردمان هوشمندی هستند، ادامه داد: شما هم باید صدای صلح و بخشش باشید اما چالش هایی برای رساندن صدای خود دارید و می خواهم خطاب به جوانان بگویم آینده در دست شماست همه خوب هستند وقتی دست دوستی به آنها دراز کنید؛ امیدوارم دوباره به ایران بازگردم.
* همسر خانواده آواره سوری: چون زبان فارسی تدریس می کردم من را تهدید کردند
بنابراین گزارش در ادامه این مراسم از خانواده احمد یکی از خانواده های آواره سوری در ایران توسط محمدرضا طالقانی قهرمان کشتی تقدیر به عمل آمد.
احمد در پی این تقدیر گفت: از ملت ایران و مردم آن تشکر می کنم خاطرات ما همه تلخ است اما واقعیت های موجود در سوریه با آنچه رسانه های غربی و بعضاً عربی مطرح می کند متفاوت است.
وی افزود: مردم سوریه مردم با تمدنی هستند تا اینکه تفکرات وهابی و تکفیری وارد کشور شد و افکار عمومی سوریه و منطقه را به هم زدند. آنها با نام مجاهدت کارهای شنیعی انجام دادند و می خواستند فتنه به راه بیاندازند اما امروز مردم سوریه متوجه شدند که آنچه اتفاق افتاد در راستای منافع صهیونیست ها بود.
احمد ادامه داد: مطمئنم روزی مردم به خانه های خود باز می گردند و مسالمت آمیز در کنار هم زندگی می کنند.
همسر احمد نیز که مدرس زبان فارسی در دانشگاه دمشق بوده است، گفت: چون زبان فارسی تدریس می کردم من را تهدید کردند و مجبور شدم محل زندگی خودم را بارها تغییر دهم و الآن در ایران هستم و امیدوارم به کمک کشورهای دوست از جمله ایران و گروه صلحی که وارد ایران شده صلح در سوریه برقرار شود.
* طالقانی: مردمم داوطلب صلح هستم چرا که ایران مهد مردانگی است
محمدرضا طالقانی قهرمان سابق کشتی نیز در سخنان کوتاهی با بیان اینکه امروز در مملکت آزاد هستم، گفت: من از جنگ و نامردی و نامردمی بدم می آید و این خاک مردان بزرگی داشته که هیچگاه داوطلب جنگ نبوده و در برابر تجاوزها از خود دفاع کرده است.
وی افزود: امروز خوشحالم که داد می زنم که داوطلب سلام بر صلح هستم و به نمایندگی از همه مردمم داوطلب صلح هستم چرا که ایران مهد مردانگی است و حتی با عروسک های خود داوطلبانه می گوییم صلح می خواهیم اما قوی هستیم و دیده اند که چگونه پاسخ می دهیم.
* استیون سیزر: صهیونیست های مسیحی به دنبال جنگ در سوریه هستند چون این جنگ را در مسیر آخرالزمان می دانند
در ادامه این برنامه استیون سیزر نویسنده کتاب صهیونیست مسیحی در سخنانی به رابطه مسیحیان صهیونیست و جنگ در سوریه پرداخت.
وی با اشاره به دوران استعمارگری اروپایی ها در خاورمیانه و تلاش دولت های انگلیس و فرانسه برای سیطره بر کشورهای لبنان، فلسطین و سوریه گفت: با جنگ های جهانی ابتدای قرن 20 بود که انگلستان، فلسطین را تحت سیطره خود درآورد و باعث شکل گیری دولت صهیونیستی شد.
وی با بیان اینکه انگلستان مسئول ایجاد رژیم صهیونیستی بوده است، افزود: اما این دولت آمریکا بوده که نقش ویژه ای در گسترش یافتن دولت صهیونیستی داشته است.
سیزر با بیان اینکه جیمی کارتر اولین رئیس جمهور صهیونیست، مسیحی آمریکا بود و مناخیم بگین اولین نخست وزیر دست راستی اسرائیل بود افزود: حضور این دو نفر موجب شد لابی صهیونیستی-مسیحی قدرت بگیرد به گونه ای که امروز بیش از 200سازمان حامی اسرائیل در ایالات متحده وجود دارد.
وی با معرفی شخصیتی به نام کشیش جان هیگی، گفت: وی دارای کلیسایی با 19هزار عضو است و برنامه های متفاوتی را برای بیش از 99 میلیون خانوار پخش می کند و رابطه بین آمریکا و صهیونیست ها را دنبال می کند.
این اندیشمند استرالیایی با اشاره به نقش صهیونیست های مسیحی در تسهیل مهاجرت یهودیان روسیه به سرزمین های اشغالی افزود: کلیساهای این جریان حمایت سیاسی و اقتصادی از شهرک سازی صهیونیست ها را برعهده دارند و معتقدند آمریکا سفارت خود را باید به اورشلیم ببرد.
وی با طرح این سؤال که حال صهیونیست های مسیحی چه منفعتی از حوادث سوریه می برند تصریح کرد: اسرائیل به دنبال گسترش خود است و می خواهد همسایگانش را ضعیف کند. همچنین در کتاب مقدس درباره نقش سوریه در آخرالزمان نکات زیادی آمده است و بسیاری از چهره های صهیونیست های مسیحی تلاش آمریکا برای مداخله نظامی در تابستان گذشته را بخشی از پیشگویی های متون مقدس خود می دانستند.
سیزر با بیان اینکه صهیونیست های مسیحی معتقدند آنچه که در کتاب های مقدسشان آمده باید حتماً محقق شود افزود: در این متون آمده است دمشق در آخرالزمان نابود می شود و برای همین حتی سایت طراحی کردند.
وی ادامه داد: آمار نشان می دهد یک سوم آمریکایی ها معتقدند اتفاقات سوریه همان اتفاقات آخرالزمان است و خانم ها و کسانی که درآمد کمتری دارند این اعتقاد در آنها بیشتر است.
سیزر با بیان اینکه صهیونیست های مسیحی تمام آنچه در کتاب مقدس آمده را غیرواقعی تفسیر می کند تأکید کرد: در کتاب مقدس آمده است هنگامی که دمشق نابود می شود منطقه ای در جنوب اسرائیل نیز نابود می شود که این اتفاق پیش از این افتاده است.
وی در ادامه با اشاره به آیاتی از انجیل و عهد عتیق، افزود: عیسی از یارانش خواسته است سازنده صلح باشند نه سازنده زنان بیوه و ما برای این به ایران آمدیم.
* رجایی فر: فرهیختگان ایرانی با سه هدف انسانی، اسلامی و ایرانی به سوریه می روند
بنابراین گزارش در ادامه این مراسم هنرمندان ایرانی همراه با کاروان زائران صلح سوریه به روی سن آمدند و در حالیکه از سوی حضار تشویق می شدند سخنانی کوتاه ایراد کردند.
بهروز افخمی کارگردان گفت: امیدواریم این سفر برای ما تجربه باشد و به عنوان فیلم سازی که کنجکاو است به آنجا می روم تا واقعیت ها را ببینم؛ واقعیت هایی که مسلماً تأسف بار است ولی باید ببینیم و یاد بگیریم و امیدوارم کمکی به برقراری صلح بکند.
محمدحسین جعفریان نیز که با یک دوبیتی به این مراسم آمده بود، گفت: هرجا نیاز به مایه گذاشتن برای ارزش ها بوده هنرمندان پیشگام بودند چه در بوسنی چه در افغانستان و اینک در سوریه.
خانم فروز رجایی فر نیز در سخنانی با تقدیر از سخنان مایرید ماگوایر، گفت: ایشان به جایزه صلح نوبل در نزد ما ایرانی ها آبرو دادند چرا که جایزه ای که به شیمون پرز و مناخیم بگین داده شده باشد نزد ما آبرویی نداشت تا اینکه با ایشان آشنا شدیم.
وی افزود: من نیز از سخن مادر شهید راشل کوری انتخاب کرده ام که می گوید کاش اداره عالم را به زنان می دادند چرا که مادرها دوست ندارند بچه هایشان کشته شوند.
رجایی فر ادامه داد: ما ایرانی ها برای حضور در این کاروان سه انگیزه داریم، اولی بشری است چرا که تکفیری ها خطری برای بشریت هستند و دین برای تبشیر و تنذیر آمده است نه برای تکفیر؛ دوماً به عنوان مسلمان وقتی ادیان در این مسیر گام بر می دارند باید آنها را همراهی کنیم و سوماً شاید سوری ها به ما ایرانی ها از موضع مداخله خارجی نگاه کنند اما خدا می داند که ما به دنبال جنگ نبودیم و راه حل سیاسی را تنها راه حل می دانستیم اما چه کنیم که طرف مقابل جز زبان زور متوجه نمی شوند لذا باید از سوی مردم ایران از مردم سوریه دلجویی کنیم.
خانم روح افزا نیز در جمله کوتاهی گفت: حضور ما به عنوان ایرانی مسلمان این را نشان می دهد که ما طرفدار صلح، دوستی، حق و عدالت هستیم.
*شهیدی فر: خوشحالم به عنوان یک رسانه ای در میانه رسانه های جنگ طلب به عنوان یک صلح طلب به سوریه می روم
حجت الاسلام محمدرضا زائری نیز گفت: فکر می کردم اگر ایرانی و مسلمان نبودم چه دلیلی باعث می شد که در چنین اقدامی شرکت کنم. به یاد همایش ادیان افتادم که چندی پیش برگزار شد و نتیجه گیری آن انصاف بود و من را به یاد حدیثی از پیامبر و دیگر ائمه اطهار انداخت که می فرمایند آنچه دوست دارید برای دیگران هم دوست داشته باشیدکه اگر کسی در شهر چنین سجیه ای داشته باشد خدا مردم آن شهر را به خاطر او می آمرزد.
وی افزود: امروز اگر همه ما خانه هایمان خراب می شد دوست داشتیم چه چیزی از آن طرف دنیا بشنویم؛ همه آزادگان دنیا مسلماً قدردان این حرکت است و بالاتر از همه خداوند است که قدردان این کاروان خواهد بود.
محمدرضا شهیدی فر نیز با بیان اینکه ابتدا خدا را شکر کردیم که به عنوان یک ایرانی برای مردم ایران و سوریه و برای صلح می توانم کاری بکنم، گفت: الآن به این نتیجه رسیده ام که باید خدا را شکر کنم که می توانیم برای خودم کاری بکنم.
وی افزود: خوشحالم که در دنیای امروز که رسانه ها جنگ طلب تر از اسلحه به دستان هستند به عنوان یک چهره رسانه ای صلح طلب باشم.
* حاشیه های جذاب نشست «سلام به صلح، سلام به سوریه»
* هنگامی که مایرید ماگوایر برنده جایزه صلح نوبل تحریم ها علیه ایران را ظالمانه و گفت باید این تحریم ها برداشته شود حضار که دانشجویان و مهمان بودند تشویق ممتدی انجام دادند.
* هنگامی که خانواده آواره سوری برای تقدیر به بالای سن رفتند دو دختر آنها با زبان فارسی سخن گفتند و سپس دکمله خوانی کردند و در نهایت محمدرضا طالقانی در حالی که دستان این کودکان را می بوسید عروسک هایی به آنها تقدیم کرد.
* در این مراسم سه کلیپ پخش شد اما مهمترین بخش مراسم اجرای زنده آهنگ «پیامبران» توسط «طه حسنی» بود.
* پیش از آغاز مراسم، کودکان ایرانی و برخی کودکان آواره سوری در حال نقاشی بودند که تبدیل به یک نقاشی بلند شد و در پایان این مراسم همان کودکان ایرانی نقاشی خود و اسباب بازی های خودشان را به هنرمندان ایرانی دادند تا آنها را به مردم سوریه برسانند.
* در پایان مراسم کودکان ایرانی برای کودکان سوری دعاهای متفاوتی کردند که با استقبال حضار، هنرمندان و فرهیختگان ایرانی و مهمانان خارجی قرار گرفت