پدر شهید فلسطینی راهپیمایی جهانی الی بیت المقدس گفت: مردم غزه به ساده ترین بیماری ها و نبود دارو می میرند اما ما همچون امام حسین(ع) فریاد برمی آوریم که «هیهات من الذلة».
عصر امروز شب خاطره کاروان جهانی الی بیت المقدس در تالار اندیشه حوزه هنری و با حضور محسن مومنی رئیس حوزه هنری، محمد زقوت پدر شهید محمود زقوت شهید راهپیمایی جهانی الی بیت المقدس در غزه و محمد حسین جعفریان، مجتبی رحماندوست و حسین رویوران برگزار شد.
* مومنی: امام به ما آموخت مساله قدس مساله اول جهان اسلام است
بنابر این گزارش در این مراسم محسن مومنی در سخنان کوتاهی با بیان اینکه وی و همراهانش در کاروان به نمایندگی از جامعه هنری در این حرکت شرکت کرده است، گفت: امام به ما آموخت مساله قدس مساله اول جهان اسلام است.
وی افزود: ما چون امام خمینی(ره) معتقدیم هر اتفاقی هم بیافتد قدس باید در راس اهتمام ما باشد و آن را از یاد نبریم.
در ادامه این مراسم محمد زقوت پدر شهید زقوت که از غزه به تهران آمده است در سخنانی گفت: از غزه و فلسطین اشغالی و از بزرگترین زندان بر روی زمین و از مسجد الاقصی و شهدا و مجروحان به شما درود می فرستم.
وی افزود: خدا خواست که در سرزمین فلسطین به دینا بیاییم و حماسه پشت حماسه بیافرینیم و هزینه بپردازیم.
* پدر شهید زقوت: کودکان فلسطینی از بزرگان سبقت گرفته اند
زقوت با بیان اینکه هر هزینه ای را در برابر اشغالگران می پردازیم اما در برابر آنها خضوع نمی کنیم، تاکید کرد: خداوند خواسته است تا شما مردم ایران در این کشور باشید، کشوری که در برابر شیطان بزرگ ایستاد و به آن «نه» بزرگ گفت و تسلیم شدن در برابر آمریکا را رد کرد.
وی افزود: خداوند خواست که در کشور شما انقلابی بزرگ رخ دهد که در حمایت از مقاومت در منطقه و به ویژه فلسطین باشد تا جایی که دشمن صهیونیستی برای این مقاومت که در حمایت شما بود حساب ویژه ای باز کند.
این مبارز فلسطینی با اشاره به هتک مقدسات دینی توسط صهیونیست ها، تصریح کرد: دشمن صهیونیستی فکر می کند که با تروریسم خود می تواند ما را از مبارزه برای مقدسماتمان منصرف کند اما در برابر تروریسم صهیونیست ها می گوییم که کودکان ما با سینه خالی و سنگ بر دست در مبارزه و شهادت از بزرگان سبقت گرفته اند.
وی افزود: امروز این دشمن صهیونیستی است که با نسل بچه ها روبرو شده اند که حتما بازپس گرفتن مقدسات اسلامی با آنها ممکن و شدنی است.
پدر شهید روز راهپیمایی جهانی الی بیت المقدس با بیان اینکه به شهادت فرزندش افتخار می کند، گفت: خداوند من را به شهادت فرزندم مفتخر ساخته است، فرزندی که در چند متری من به شهادت رسید.
وی افزود: من از شهادت فرزندم ناراحت نیستم چون می دانم شهادت بالاترین شرفی است که خداوند برای بهترین خلقش مقرر و میسر ساخته است و امید من به شفاعت اوست.
زقوت ادامه داد: محمود اولین شهید خانواده نیست و برادرم نیز در جنگ 22 روزه به شهادت رسید اما نمی توانم سر بلند کنم چراکه خانواده های فلسطین 3 – 4 فرزند خود را تقدیم کرده اند و من یک فرزند خود را که این کمترین است.
محمد زقوت در ادامه سخنان خود با اشاره به مشکلات مردم در فلسطین و غزه گفت: اولین رنج ما محاصره است که اسرائیل به همراهی دوستانش بر ما تحمیل کرده است و بر ساده ترین نیازها تاثیر گذاشته است.
وی افزود: مردم غزه به ساده ترین بیماری ها و نبود دارو می میرند اما ما همچون امام حسین(ع) فریاد برمی آوریم که «هیهات من الذلة»
* پدر شهید زقوت: اسیران فلسطینی هیچ حقوق انسانی ندارند
زقوت دیگر مساله فلسطین امروز را اسرای قهرمان فلسطینی در زندان های اسرائیلی دانست و گفت: اسرای قهرمان ما در سخت ترین دوران به سر می برند و با شکم های گرسنه به مصاف دشمن رفته اند.
وی با اشاره به اعتصاب غذای اسرای فلسطینی، افزود: همه اسرای فلسطینی امروز با اعتصاب غذا به دنبال مطالبات خود هستند و در میان آنها برخی بیش از 50 روز است که در اعتصاب غذا به سر می برند.
این مبارز فلسطینی با بیان شرایط زندان های صهیونیستی که اسیران فلسطینی را وادار به اعتصاب غذا کرده، اظهار داشت: اسیران فلسطینی هیچ حقوق انسانی ندارند و خانواده اسرا نیز از دیدار آنها محروم هستند.
وی با بیان اینکه شما باید فریاد بزنید تا شاید سازمان های بین المللی بشنوند، افزود: اسیران فلسطینی از معالجه و درمان محروم هستند و ساده ترین توافقات و قوانین بین المللی درباره آنها به اجرا در نمی آید و من خود 3 بار زندان های صهیونیستی را تجربه کرده ام و معنی نبود آزادی را می دانم.
محمد زقوت در ادامه با بیان اینکه 38 سال است که نتوانسته قدس را زیارت کند، گفت: بسیاری از فلسطینی ها بوده اند که حتی یکبار هم نتوانسته اند قدس را زیارت کنند اما من از اینجا و با شما مردم ایران عهد می بندم که بر گام های شهدا استوار باشیم و برای آزادی قدس و فلسطین از هر هزینه ای فروگذار نکنیم ولو اینکه هزینه آن خون عزیزانمان باشد.
* جعفریان: در کاروان الی بیت المقدس حس و حال عملیات ها را دوباره حس کردم
در ادامه این مراسم محمد حسین جعفریان از شاعران و نویسندگان همراه با کاروان جهانی الی بیت المقدس در بیان خاطرات خود گفت: من سفرهای زیادی رفته ام و کمتر جنگی در 20 سال گذشته نبوده که نرفته باشم از بوسنی و کوزوو تا قره باغ و تاجیکستان.
وی افزود: سفر با کاروان الی بیت المقدس که شروع شد فکر می کردم حرکتی توریستی است و این فکر تا مرز بازرگان با من بود اما پس از آنکه از مرز گذشتیم حس و حال عملیات ها و جنگ را دوباره حس کردم.
جعفریان با اشاره به حضورش در کاروان تصریح کرد: در مرکز آنکار در جلوی سفارت اسرائیل در ترکیه در حالی تظاهرات کردیم که فکر نمی کردیم اجازه بدهند چراکه در شهر کوچکی چون ایگدیر به ما اجازه نداده بودند که در مرکز شهر راهپیمایی کنیم.
وی افزود: فرصت تظاهرات جلوی سفارت رژیم صهیونیستی در آنکار خیلی دلچسب بود و اعضای کاروان با همه خستگی که داشتند حضور پیدا کردند و ده ها خبرنگار و عکاس و روزنامه نگار آنجا حاضر شده بودند.
جعفریان با اشاره به ترس پلیس ترکیه از کاروان و با بیان اینکه تعداد پلیس ترکیه از راهپیمایان بیشتر بود، ادامه داد: یکبار احساس کردیم که شور تظاهرات فروکش کرده است که آقای مومنی و قدمی پشت به صف پلیس ترکیه و رو به قبله اقامه نماز کردند که این باعث شد عکاسان و فیلمبرداران جمع شوند و عکس بیاندازند و فیلم بگیرند.
وی با اشاره به جدا شدنش از کاروان در استانبول به دلیل فوت پدرش، تاکید کرد: این سفر حس و حالی که از زمان جنگ بود و در من مرده بود را دوباره زنده کرد.
* تقدیر همسر شهید رضایی نژاد از مادر شهید محمود زقوت
در این مراسم همچنین روح الله رضوی در سخنانی از خاطرات خود از سختی های خود و تیم هندی در حضور 36 ساعته در کشتی در بندر بیروت گفت و تصریح کرد: از آن زمان دیگر بیروت با همه زیبایی هایش برایم زیبا و خوشایند نیست.
بنابر این گزارش در این مراسم همسر شهید رضایی نژاد از مادر شهید محمود زقوت، شهید راهپیمایی جهانی الی بیت المقدس تقدیر کرد.
همچنین از محمد حسین جعفریان، محمدحسین قدمی، طه حسنی، نعمت الله ترکی معاونت برنامه ریزی استانداری تهران، حسین شیخ الاسلام، معاون بین الملل مجلس شورای اسلامی و رئیس شورای عالی کاروان الی بیت المقدس، سید نظام الدین موسوی، مدیرعامل خبرگزاری فارس، حسن عابدینی، مدیرکل اخبار خارجی صدا و سیما، حسین رویوران، محمدجواد کربلایی، محمد علی مومنی ها و سجاد اسلامیان تقدیر شد.