دبیر اجرایی کاروان جهانی «الی بیت المقدس» در ایران، گفت: برآورد ما این است که چند صد هزار نفر در کشورهای اردن، مصر، لبنان و سوریه در راهپیمایی جهانی «الی بیت المقدس» حاضر خواهند شد.
سیدسلیم غفوری، دبیر اجرایی کاروان جهانی «الی بیت المقدس» در ایران درباره چگونگی شکل گیری کاروان جهانی «الی بیت المقدس» گفت: در چند سال اخیر ماجرای فلسطین از یک ماجرای عربی ـ اسرائیلی و حتی از یک ماجرای اسلامی ـ صهیونیستی به درگیری بین دو جبهه عدالتخواهان و آزادیخواهان عالم علیه جبهه ظلم و زور و تجاوز تبدیل شد.
وی افزود: دلیل این تغییر این بود که بعد از حمله 22 روزه و محاصره غزه، ساکنان این منطقه تحت یک فشار مضاعفی قرار گرفتند و وجدان های بیدار دنیا دیدند که نمی توانند نسبت به آن بی تفاوت باشند و حرکتی علیه ظلم روزانه در غزه که آنها را حتی از دریافت نیازمندی های اولیه خودشان محروم کرده اند، انجام ندهند.
غفوری ادامه داد: این باعث شد که در سطح دنیا حرکت هایی برای کمک به شکست حصر غزه شکل بگیرد و این ادامه داشت تا اتفاقی که از ابتدای سال میلادی گذشته شاهد آن بودیم که بیداری اسلامی بود و بعد از موج بیداری اسلامی در شمال آفریقا و به ویژه مصر، عملا محاصره غزه رفع شد چراکه در محاصره غزه یک طرف قضیه حکومت مبارک بود که از گذرگاه رفح اجازه عبور کاروان ها را نمی داد اما بعد از بیداری اسلامی محاصره غزه کمرنگ شد و مایحتاج آنها به دست شان رسید و شرایط انسانی تا حدی بهتر شود.
* بیداری اسلامی پتانسیل عظیمی را برای بیت المقدس آزاد کرد
وی با بیان اینکه موج بیداری اسلامی باعث شد پتانسیل عظیمی در کشورهای عربی آزاد شود و به سمت اسراییل و به سمت مبازه با آن جهت پیدا کند، گفت: مثال این مسئله تسخیر چند ساعته سفارت اسرائیل در مصر بود و از طرف دیگر هم در «یوم النکبه» و «یوم النکسه» شاهد حرکت های عظیم مردمی علیه اسرائیلی ها بودیم که محوریت آن با آوارگان فلسطینی بود که در کشورهای اطراف فلسطین زندگی می کردند و از وضعیت شان به ستوه آمده بودند.
غفوری افزود: مجموعه این عوامل باعث شد که در جلساتی که با گروه های غیردولتی داشتیم به این نتیجه برسیم که حرکت هایی را به صورت مسالمت آمیز علیه اسرائیلی ها شکل دهیم و در این حرکت محور بیت المقدس باشد.
دبیر اجرایی کاروان جهانی «الی بیت المقدس» در ایران، علت محوریت بیت المقدس برای این کاروان را اینگونه بیان کرد که: اسرائیلی ها در سال های گذشته عامدانه سعی می کردند که مسئله بیت المقدس را از توجه افکار عمومی و رسانه های دنیا دور کنند و به موازات آن فعالیت های گسترده ای به صورت غیرمشروع علیه مسجد الاقصی و بیت المقدس آغاز کردند که از تهدید این شهر تا گسترش شهرک های صهیونیست نشین در اطراف آن تا تونل های زیر مسجدالاقصی همه توجه گسترده ای را به این شهر می طلبید و در نهایت در نشست هایی که برگزار شد به طرح کاروان جهانی الی بیت المقدس رسیدیم.
* ایده اولیه کاروان از آسیا بود و یکسال هماهنگی آن طول کشید
وی زمان هماهنگی های صورت گرفته برای این کاروان را یکسال عنوان کرد و افزود: یکسال پیش در کمیته آسیایی همبستگی با مردم فلسطین و در جلسه اولیه طرح و ایده این کار مطرح شد و در آن جلسه به تصویب رسید و رایزنی ها شروع شد و تقریبا یکسال است که این موضوع دارد مطرح و پیگیری می شود و گروه های مختلف را درگیر کرده است.
غفوری با بیان اینکه طرح و ایده اولیه این کاروان از سوی گروه های آسیایی مطرح شد و ضریب گرفت، افزود: این طرح به تدریج گسترش یافت و گروه های اروپایی و آفریقایی و آمریکایی و عربی درگیر این کار شدند و اگر امروز به لیست حامیان این کاروان رجوع کنیم قریب به 400 - 500 گروه از 5 قاره از این کاروان حمایت کرده اند.
غفوری در پاسخ به این سوال که برآورد صورت گرفته برای راهپیمایان در روز 30 مارس چیست، گفت: تعداد افرادی که در حرکت های «یوم النکبه» و «یوم النکسه» حضور یافتند چند ده هزار نفر بود و در این حرکت پیش بینی ما بیش از این ارقام است.
وی افزود: یک حرکت ابتدایی را خود اردنی ها شروع کردند که در آن حرکت برآورد بیش از صد هزار را خود اردنی ها داشتند و فکر می کنم چند صد هزار نفر را در کشورهای اردن، مصر، لبنان و سوریه خواهیم داشت ضمن اینکه حرکت به این چهار کشور محدود نیست و در همه پایتخت های جهان قرار است حرکت هایی صورت بگیرد.
* بیت المقدس، آوارگان و اشغال فلسطین سه هدف محوری کاروان «الی بیت المقدس»
دبیر اجرایی کاروان جهانی «الی بیت المقدس» در ایران، در بخش دیگری از این گفت وگو درباره اهداف کاروان، گفت: کاروان جهانی الی بیت المقدس سه هدف مهم را در نظر دارد تا آن را در قالب این حرکت به گوش مردم دنیا رساند و اعتراض خودش را در این باره اعلام کند.
وی افزود: هدف اول شهر بیت المقدس و مسجدالاقصی است که به عنوان شهر مقدس ادیان ابراهیمی است و مسیحیان و مسلمانان و یهودیان ضدصهیونیست همگی این شهر را مهم می دانند که ادامه اشغال آن و ادامه سیاست های اسرائیلی ها در قدس شریف را نمی پذیرند و به آن اعتراض دارند و مخالفت شان را از این طریق اعلام و بیان می کنند.
غفوری ادامه داد: هدف دوم، مساله حق بازگشت آوارگان فلسطینی است که بیش از 5 میلیون فلسطینی در کشورهای همجوار فلسطین و دیگر کشورهای دنیا وجود دارد و به امید آن هستند که روزی به سرزمین خودشان مراجعت کنند و در این سرزمین زندگی کنند اما اسرائیلی ها حتی آنجایی که مذاکرات به اصطلاح صلح را پذیرفتند و در قراردادهایی که بستند حق بازگشت آوارگان فلسطینی را نپذیرفتند و حاضر به مذاکره در این زمینه نشدند.
وی هدف سوم را بحث اشغال سرزمین فلسطین دانست و تاکید کرد: جنبش های ضداشغال تاکید دارند که این اشغالگری باید پایان پذیرد و بالتبع کاروان در هر شهر و کشوری که حاضر شود بر این سه هدف تاکید دارد.
غفوری با بیان اینکه برنامه های کاروان در ایران در همین راستاست، افزود: از اندونزی که حرکت کاروان شروع و تا الان که در پاکستان هست و این مسیر طولانی 19 هزار کیلومتری را می پیماید همه برای این است که بگوید ما در این مسیر همبستگی خودمان را با مردم فلسطین اعلام می کنیم و اعتراض خودمان را در این راهپیمایی به گوش مردم جهان می رسانیم و یک جنبش اعتراضی علیه اشغال فلسطین است.
* انتشار ده ها گزارش علیه کاروان «الی بیت المقدس» توسط صهیونیست ها
سیدسلیم غفوری در بخش دیگری از این گفت وگو درباره اقدامات صهیونیست ها، گفت: اسرائیلی ها تاکنون ده ها گزارش درباره این کاروان منتشر کرده اند که در همه آنها عنوان شده که این کاروان اقدامی علیه امنیت ملی اسرائیل و تهدید آمیز است و دلیل این نگرانی آنها این است که موج انسانی که علیه اسرائیل در حال شکل گیزی است و موج بین المللی رسانه ای که ایجاد کرده و ایجاد خواهد کرد به واقع تهدیدی جدی علیه اسرائیلی هاست.
وی با اشاره به اینکه کاروان جهانی «الی بیت المقدس» یک حرکت کاملا بین المللی است و قریب به 80 کشور در آن نماینده دارند، افزود: این حرکت اجماع جهانی را علیه اسرائیل به وجود آورده است و آنها می دانند که این کاروان و راهپیمایی با حرکت های «یوم النکبه» و «یوم النکسه» که فقط فلسطینی ها بودند متفاوت است.
غفوری با بیان اینکه موج جهانی این حرکت به لحاظ سیاسی چالش جدی برای اسرائیلی هاست، تصریح کرد: این در حالی است که این حرکت مسالمت آمیز است و افراد حاضر در آن خطرناک نیستند و تنها به دلیل موج روانی است که اسرائیلی ها آن را تهدید می دانند چرا که یک افشاگری علیه صهیونیست ها نزد افکار عمومی است و آنها جوابی در مقابل آن ندارند.
* اقدامات غیرعلنی صهیونیست ها برای محدود کردن کاروان «الی بیت المقدس»
وی با اشاره به افدامات متعدد اسرائیلی ها در ممانعت از حرکت کاروان آزادی 2، افزود: صهیونیست ها به دنبال این هستند تا با خطرناک جلوه دادن این کاروان به نوعی علیه این کاروان اعلام موضع کنند و مانع حرکت این کاروان به سمت مرزها بشوند و الان هم فکر می کنم گزارش هایی که در حال انتشار است و همچنین اقدامات غیرعلنی آن برای محدود کردن کاروان است.
دبیر اجرایی کاروان جهانی «الی بیت المقدس» در ایران، همچنین درباره اقدامات رسانه ای درباره کاروان الی بیت المقدس گفت: توقع ما این است که کاروان بیش از این پوشش خبری پیدا کند و مورد توجه قرار بگیرد و صدا و سیما تا الان همکاری خوبی داشته و توجه به این حرکت را بیشتر کند چرا که امپریالیسم رسانه ای دنیا همراه نخواهند شد و باید رسانه های همسو باید همکاری بیشتری داشته باشند.