در حال بارگذاری ...

سازمان های مردم نهاد شرکت کننده در پنجمین کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین با صدور بیانیه ای از طرح راهپیمایی جهانی الی بیت المقدس در روز 30 مارس حمایت کردند.

  به گزارش روابط عمومی اتحادیه بین المللی امت واحده، در این بیانیه با حمایت از بیانات رهبر معظم انقلاب در افتتاحیه کنفرانس  بر فلسطین از نهر تا بحر تاکید کردند. سازمان های مردم نهاد ضمن پافشار بر حق بازگشت آوارگان به سرزمین های خود از طرح راه پیمایی بین المللی در ۳۰ مارس ۲۰۱۲ حمایت کردند.

متن کامل این بیانیه بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

بیانیه کمیسیون سازمان های مردم نهاد

پنجمین کنفر انس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین

موضوع فعالیت : با اولویت حق بازگشت آوارگان فلسطینی

سازمان های مردم نهاد شرکت کننده در پنجمین اجلاس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین در تاریخ ۹۰/۷/۱۰ مطابق با ۲۰۱۱/۱۰/۲ نشست خود را برگزار کرد و با تاکید بر اینکه آواره شدن بخشی از جامعه فلسطینی نتیجه طبیعی سیاست های استعمار اسکانی رژیم صهیونیستی است ، بنابراین حل بحران آوارگان فلسطینی مهمترین مولفه حل بحران فلسطین به شمار می آید به ویژه که اکثریت جامعه فلسطینی در آوارگی به سر می برد.
همچنین با تاکید بر اینکه مقاومت مهمترین محور فضا ساز برای فعالیت های حقوقی و مدنی است و اینکه در ۶۳ سال گذشته کار جدی انجام نگرفته و اخیرا در روز نکبت و روز نکسه آوارگان اراده خود را در راه بازگشت به سرزمین های اشغالی تجلی داده ، ضمن اعلام حمایت از تداوم مقاومت در ابعاد و نظامی ، سیاسی و مدنی توصیه های ذیل را اعلام می دارد:
۱ – حق بازگشت حقی ثابت و تاریخی است و به هیچ وجه قابل چانه زنی و چشم پوشی نیست و با اشغال و آواره سازی و گذشت زمان ، از بین نمی رود.
۲ – حق بازگشت متعلق به تک تک افراد و جوامع فلسطینی است و سلطه فلسطینی و یا هیچ کس دیگری نمی تواند از سوی آنها این حق را در معرض داد و ستد و چانه زنی قرار دهد و یا از آن چشم پوشی کند.
۳ – نگاه به قضیه فلسطین باید به صورت جبهه ای و یکپارچه باشد و مسائل مربوط به آن از جمله حق بازگشت ، از طریق راهبرد های ناسیونالیستی حل نمی شود و باید جامعه جهانی به ویژه جهان اسلام در این جهت بسیج شوند.
۴ – آوارگان به عنوان افراد دارای حقوق انسانی و فردی که آن حقوق در هنگام آوارگی باید رعایت شود و به عنوان تشکل های انسانی ،دارای حق بازگشت به سرزمین مادری هستند و اجلاس از این حقوق حمایت می کند
۵ – ایجاد یک تشکل با شخصیت حقوقی که در برگیرنده نمایندگان آوارگان اردوگاههای فلسطینی و جمعیت های آواره و پراکنده فلسطین برای دفاع از حق آوارگان در بازگشت به سرزمین مادری خود و جلوگیری از تضیع این حق از سوی است کسانی که در این زمینه نمایندگی ندارند.
۶ – فعال سازی ظرفیت های حقوقی از طریق تشویق سازمان های مردم نهاد برای ارائه دعاوی و پیگیری آن در محافل بین المللی از جمله دادگاه کیفری بین المللی
۷ – همان طور که صهیونیست ها با افسانه بافی هولوکاست در بسیاری از کشورهای اروپایی اقدام به بازپس گیری اموال منقول و غیر منقول یهودیان می کنند ،مناسب است آوارگان فلسطینی اقدام مشابهی با شکایت علیه رژیم صهیونیستی برای اخذ غرامت انجام دهند، بدون اینکه این غرامت ها نافی حق بازگشت باشد.
۸ – مناسب است سازمان های مردم نهاد با فعال سازی ظرفیت های حقوقی علیه جنایتکاران جنگی رژیم صهیونیستی در دادگاه های بین المللی اقامه دعوا کنند و درباره ۶۳ سال آوارگی و فقدان امکانات زندگی و مسکن و شغل ،علیه اسراییل شکایت کنند.
۹ – مناسب است روزی تحت عنوان حق بازگشت تعیین گردد.تا فرصت طرح متمرکز این مساله فراهم شود.
۱۰- کاهش اخیر خدمات آنروا ( کمیته سازمان ملل برای امداد ، حمایت و کاریابی از آوارگان فلسطینی ) محکوم می شود و آن را گامی در جهت تحت فشار قرار دادن آوارگان فلسطین و تضیع حقوق آنان می دانند.
۱۱ – آواره سازی ملت فلسطین جنایت علیه بشریت است و قابل پیگیری در دادگاه بین المللی تحت همین عنوان است لذا سمن ها ی مختلف به شکایت حقوقی علیه رژیم اشغالگر اقدام کنند.
۱۲ – از کشورهای میزبان آوارگان فلسطین درخواست می شود در فراهم کردن شرایط انسانی برای آوارگان فلسطین بیش از گذشته اقدام کنند . در عین حال این موضوع را وسایل اعمال فشار بین المللی برای حل مساله آوارگان فلسطینی قرار دهند.
۱۳ – تحریم شرکت های بین المللی که از اسراییل حمایت می کنند به عنوان یک اقدام ضروری پیشنهاد می شود.
۱۴ – موج بیداری وشرایط موجود در منطقه وروند کلی معادلات منطقه ای به زیان اسراییل پیش می رود و باید این روند تقویت شود. همچنین قضیه فلسطین و دستاورد های عظیم مقاومت در عرصه مبارزات ضد صهیونیستی ،موضوع محوری موج بیداری اسلامی است و این موج از ظرفیت های فوق العاده ای در جهت کمک به احقاق حقوق ملت مظلوم فلسطین برخوردار است که باید از آن به نحو احسن بهره برداری کرد.
۱۵ – تاکید اسراییل بر دولت یهودی حرکت در راستای نژاد پرستی و حرکت در جهت معکوس خواست جهانی مبنی بر نفی نژاد پرستی و آپارتاید است . لزوم مطرح کردن دولت فلسطین که در برگیرنده همه سرزمین فلسطین از بحر تا نحر است در مقابل این تفکر نژاد پرستانه و با تاکید بر بحث رفراندوم که در بیانات مقام معظم رهبری جمهوری اسلامی به عنوان یک پروژه جایگزین مطرح شده است.
۱۶ – سازمان انروا یک سازمان امدادی است و نه سیاسی و بنابراین اعمال سیاست ها از طریق این نهاد امدادی برای تحت فشار قراردادن آوارگان فلسطینی قابل قبول نیست .
۱۷ – پیشنهاد راهپیمایی بین المللی در ۳۰ مارس ۲۰۱۲ از سوی سازمان های مردم نهاد به سوی بیت المقدس فرصتی برای اقدام دستجمعی و با همکاری سمن ها به شمار می آید.
۱۸ – ایجاد سایت تعاملی در چارچوب یک دبیرخانه دائمی برای پیگیری و عملی سازی توصیه ها و پیشنهاد ها از یکسو و ادامه همکاری از طر یق آن در آینده ضرورت دارد.
۱۹ – اعتقاد به اینکه مبنایی ترین روش برای حل مساله آوارگان فلسطین تشکیل یک کشور مستقل و نظام حکومتی مقتدر در تمامی سرزمین فلسطین با تمامی الزامات و مشخصات یک کشور مستقل است تا زمینه طبیعی بازگشت شهروندان فلسطینی به کشور تاریخی خودشان فراهم و از طریق تعیین حق سرنوشت عملی گردد.




مطالب مرتبط

پیام تسلیت اتحادیه بین المللی امت واحده در پی درگذشت جناب آقای دکتر حسین شیخ الاسلام

پیام تسلیت اتحادیه بین المللی امت واحده در پی درگذشت جناب آقای دکتر حسین شیخ الاسلام

ایشان از معدود کسانی بود که حتی قبل از برگزاری اولین کاروان آسیایی شکست حصر غزه و در زمانی که هنوز اقدامی ویژه در کارنامه مان نداشتیم به جوانان اعتماد کرد و کمک های معنوی خودش در حمایت از این اقدام را دریغ نکرد.

|

بیانیه اتحادیه بین المللی امت واحده در پی درگذشت حجت‌الاسلام والمسلمین سیدهادی خسروشاهی

بیانیه اتحادیه بین المللی امت واحده در پی درگذشت حجت‌الاسلام والمسلمین سیدهادی خسروشاهی

در میان اخبار تلخ فوت هموطنان عزیزمان، آنچه مایه تاسف بیشتر گردید، خبر ارتحال عالم ربانی، آیت الله سید هادی خسروشاهی بود که ما را در غم بیشتری فرو برد چرا که فعالان عرصه بین الملل، یکی از چهره های ماندگار خود را از دست داده اند.

|

نظرات کاربران