اتحادیه بین المللی امت واحده با صدور بیانیه ای به مناسبت هفته وحدت، از دستگاه قضایی درخواست نمود تا با وحدت شکنان و عاملان ایجاد تفرقه در کشور برخورد قاطعی داشته باشد.
به گزارش روابط عمومی اتحادیه بین المللی امت واحده، به مناست فرا رسیدن میلاد رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم و ایام هفته وحدت این اتحادیه با صدور بیانیه ای با دعوت از اندیشمندان حوزه و دانشگاه برای کمک به دستیابی به مسیری برای رسیدن به وحدت عملی، از قوه قضاییه نیز درخواست نمود تا با عاملان ایجاد تفرقه و فتنه مذهبی برخورد قاطعی صورت دهد.
متن بیانیه بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
1) آنجا که قرآن کریم «إِنَّ هَذِهِ أُمَّتُکُمْ أُمَّةً وَاحِدَة» را مطرح میسازد، بدیهی است که از مفهوم «امت واحده»، اتحاد جغرافیایی را دنبال نمیکند که اساساً پررنگ شدن این مرزهای ساختگی، توسط استعمارگران معاصر، توطئه ای شیطانی بوده که همواره بزرگان و اصلاح گران مسلمان، در برابر آن ایستاده اند.
وقتی خداوند چنان محکم «قُلْ یَا أَهْلَ الْکِتَابِ تَعَالَوْاْ إِلَى کَلَمَةٍ سَوَاء» را خطاب به تمامی موحدان بیان میدارد و آنان را به همزیستی با یکدیگر دعوت میکند، پر واضح است که مبنای رفتار میان مسلمانان را چیزی جز «تعاونوا علی البر و التقوی» تعیین نمیکند. آیا نمیتوان مصادیقی از این نیکی ها را یافت تا امت اسلامی بر سر آن تعاون داشته باشند؟ آیا تحقق عینی «امت واحده»در چیزی جز حرکت همسوی انواع بشر به سوی حقتعالی و مقابله با طاغوت ها، قابل مشاهده است؟
2) آیا مصیبتهای کنونی گریبانگیر جهان اسلام و از همه دردناکتر داغ فلسطین، مسلمانان را به یاد آیۀ کریۀ «و لاتنازعوا فتفشلوا و تذهب ریحکم» نمیاندازد که اگر به دلیل اختلاف فکری یا هوای نفس، اختلافات عملی نیز در شما بالا بگیرد، همه چیزتان بر باد می رود و ذلیل می شوید! آیا دفاع از مظلوم نیز مورد تنازع و اختلاف است که کمتر برون داد عملیای در حمایت از آنان دیده میشود؟
3) وحدت به مفهوم رفع شبهات و موانع فکری، برای انجام اقدامات مشترک است نه تغییر مذهب طرف مقابل و رقابت های مذهبی غیراخلاقی و کودکانه. از این رو ضروری است امت اسلامی به دنبال تحقق «وحدت عملی» باشد تا به مفهوم وحدت عینیت بخشیده شود. سالها از برگزاری کنفرانس پر برکت و مفید «وحدت» در تهران می گذرد اما با این همه به نظر می رسد علیرغم فراهم شدن زمینه های وحدتگرایانه در میان فرق مسلمین، از این زمینه ها کمتر برای دستیابی به «اقدامات همسو حول مسائل کنونی جهان» بهره برداری شده است.
4) جوانان هر جامعه، موتور محرک آن و عامل بروز تحولات اجتماعی اند. شاید یکی از مهمترین دلایل مسأله فوق، به میدان نیاوردن پتانسیل جوانانی است که می توانند با بهره گیری از زمینه های فراهم شده، اقدامات میدانی مؤثری را جهت محقق ساختن «وحدت عملی» سامان دهند. چه بسیار گروههای فعال مختلف در کشورهای مسلمان، که در صورت تبادل نظر و همکاری مشترک می توانند به قدرتی مضاعف دست یافته و ضرباتی مهلک را بر پیکر دشمنان اسلام و انسانیت وارد سازند. این درست همان دستاوردی است که دشمنان را به هراس می اندازد!
5) مسائل اخیر و خصوصاً حرکت جوانان در مصر و تونس، بیش از پیش وضعیت حکام دست نشانده را از نظر پشتوانه های مردمی نمایان ساخت و بر همگان اثبات کرد که ابهت پوشالین این حکام که با حمایت غرب شکل یافته بود چقدر شکننده است. امروز بر کسی پوشیده نیست که بسیاری از حکام ملتهای مسلمان، راهی جز راه نبی اکرم «ص» که راه «ان العزة لله و لرسوله و للمؤمنین» است را می پویند و در برابر بیگانگان، بنده حلقه به گوش اند. امروز مطالبه تطبیق رفتارهای حاکمان کشورهای مسلمان بر سنت النبی«ص» و بررسی راه های عزت و سربلندی اسلام و همچنین مقابله با تهاجمات فرهنگی غرب، از جمله مسائلی است که جوانان امت اسلامی میتوانند به واسطه آن «وحدت عملی» را محقق سازند.
6) یکی از بزرگترین موانع تبدیل «همفکری ها» به «همکاری» حضور اقلیت تندوریی است که به مدد همراهی دستان زیرک استعمارگران، عرصه را بر اکثریت معتدل تنگ نموده اند و سد راه نزدیکی عملی گشته اند! امروز، فرقه هایی تندرو در شیعیان و گروه هایی افراطی و تکفیری در اهل سنت، خواسته یا ناخواسته آب به آسیاب دشمن می ریزند و سکه تفرقه را ضرب می کنند! کسانی که آموزه های قرآنی و سیره رسول اکرم و خلفای راشدین و ائمه اطهار و علما و عقلای امت را به کناری نهاده و روشهایی خودساخته را پرداخته اند نه سنی اند و نه شیعه! آیا زمان آن فرا نرسیده است که گروههای مختلف مسلمان، علیرغم اعلام برائت از این جریانات افراطی، دست به اقدامی عملی جهت مقابله با این گروهها بزنند؟
7) امروز، خواسته یا ناخواسته، نام جمهوری اسلامی ایران به تشیع پیوند خورده است لذا موضعگیری و اقدام خصوصاً در برابر کسانی که در داخل کشور به مسائل اختلافی دامن می زنند، از وظایف حاکمیت است. امروز برخی اقدامات نابخردانه جاهلان و تندروها تا آنجا پیشرفته است که منجر به وهن جمهوری اسلامی و تضعیف دستاوردهای افتخارآمیز آن در عرصه بین المللی منجر شده تا جایی که افراطیون اهل تسنن نیز این اقدامات را بهانه ای برای جلوگیری از ابراز ارادت مسلمانان سرتاسر جهان به ایران کرده اند! آیا اقدامات و بدعت های وهن آلودی چون مراسمات خاص نهم ربیع، فعالیتهای دفاتر برخی شبکه های ماهوارهای به اصطلاح شیعی در ایران و ایراد مطالب تفرقه افکنانه از سوی برخی سخنرانان، شایسته برخورد شجاعانه حکومت و دستگاه قضا نیستند؟!
اتحادیه بین المللی امت واحده به عنوان یک تشکل مردم نهاد، ضمن تبریک فرا رسیدن هفته وحدت، از تمامی اندیشمندان و فعالین حوزه و دانشگاه به منظور همراهی جهت دستیابی به وحدت عملی دعوت به عمل میآورد.
به امید غلبه اسلام بر کفر جهانی
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته