کنفرانس خبری کاروان آسیایی غزه در زاهدان برگزار شد
نمایندگان کاروان آسیایی در روز اول حضورشان در ایران، در محل سالن کنفرانس دانشگاه زاهدان، کنفرانس خبری برگزار نمودند و به بیان اهداف حرکت خود و ابعاد مختلف آن پرداختند.
به گزارش روابط عمومی اتحادیه بین المللی امت واحده، سلیم غفوری عضو کمیته ایران کاروان آسیایی حمایت از مردم غزه، با اشاره به حصر غیرانسانی مردم غزه، کمبود شدید اقلام دارویی و غذایی را خطرناک دانست و نیاز به یک حرکت جدی جهت تغییر این شرایط نیاز دارد. عضو اتحادیه بین المللی امت واحده افزود: برای شکستن این حصر، باید یک همبستگی جهانی رخ دهد و کاروان آسیایی هم نمونه ای از این همبستگی است.
سپس آقای آشیم روی، رئیس اتحادیه کارگران هند و از اعضای اصلی کاروان آسیایی، ضمن تشکر از استقبال گرم مردم زاهدان از کاروان، به روابط گرم و دیرینه مردم هند و ایران اشاره و بر آسیایی بودن آن تاکید کرد. وی با اشاره به همراهی اقوام و مذاهب مختلف، نمایش ابراز احساسات ملتها به مردم فلسطین را یکی از دلایل زمینی شدن این کاروان دانست. آشیم روی اظهار داشت: با حصر غزه انسانیت زیر پا گذاشته شده است ولی به امید خدا شکست حصر غزه مقدمه آزادی فلسطین خواهد بود.
در ادامه، ساکاکوچی، نماینده مردم ژاپن در کاروان که از مرز زمینی وارد ایران شده بود، با اشاره به استقبال گرم مردم زاهدان و میرجاوه، این ابراز احساسات را مایه فراموشی سختی های مسیر طولانی حرکت دانست. وی افزود: با هر فکر و زبان و مذهب باید برای ایجاد صلح در جهان تلاش کرد و باید دانست که در صورت حل نشدن مساله فلسطین در برابر مسائل دیگر حرفی برای گفتن نخواهیم داشت.
در ادامه، فیروز میتی بوروالا، دیگر نماینده هندی نیز استقبال گرم مردم زاهدان را مایه افزایش شور و انگیزه اعضای کاروان دانست و افزود: اسرائیل، 90 درصد سرزمین فلسطین را غصب کرده و غزه را به زندانی بزرگ بدل نموده است. او گفت: وضعیت کنونی غزه از زمان رژیم آپارتاید در آفریقای جنوبی نیز بدتر است و سرزمین فلسطین بدون بیت المقدس بی معناست. وی گفت: اسرائیل، جز به محو همه مردم فلسطین راضی نخواهد شد و با توجه به حمایت های جهانی از اسرائیل، تنها راه مقابله با این هدف شوم، اتحاد مردمان جهان است. او همچنین خواستار فشار بر دولتهای عربی و قطع روابط آنان با اسرائیل شد. او با لحاظ تفاوت میان یهود و صهیونیزم، خواستار وحدت برای مقابله با امپریالیسم صهیونیستی شد.
وی به نقل از نلسون ماندلا گفت: هر چند آفریقا آزاد شده است اما تا فلسطین آزاد نشود، سرزمین من هنوز دربند است. در ادامه این کنفرانس، خبرنگاران به طرح سؤالات خود پرداختند.
فروز میت هی بروالا' چهارشنبه شب در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران در زاهدان افزود: زمانی که برخی دولتها نمی توانند به صلح برسند و دخالتهای سازمانهای جاسوسی کشورهای آمریکا، انگلیس و فرانسه مزید بر علت می شود و دولتها قادر به مقابله با رژیم جعلی غاصب قدس نیستند حرکت جدی مردم جهان برای آزادی فلسطین و غزه بیش از پیش اهمیت پیدا می کند.
وی ادامه داد: در حالی که آمریکا حامی اسراییل است و بسیاری از دول جهان به منظور تقویت روابط خود با آمریکا در راستای اهداف صهیونیسم گام برمی دارند، مردم کشورها باید دولتها را وادار به قطع هر نوع ارتباط سیاسی و اقتصادی با صهیونیستها کنند.
او ادامه داد: خوشبختانه اکنون انگیزه جلوگیری از ادامه روابط دولتها با اسراییل در بین مردم کشورهایی آسیایی به ویژه هند بوجود آمده است.
بروالا افزود: مردم جهان وظیفه دارند اتحاد را با برانگیختن حس نوعدوستی در بین پیروان احزاب و مذاهب مختلف جهان ایجاد کنند تا اراده قوی ملتها، دولتهای فاسد و ضعیف را به قطع رابطه با اسراییل و آمریکا وادار کند.
وی گفت: اکنون رژیم اشغالگر 90 درصد سرزمین تاریخی و متمدن فلسطین را اشغال کرده است و غزه نیز به یک زندان باز و اردوگاه متمرکز توسط رژیم صهیونیستی تبدیل شده لذا در این زمان فرصت برای آزادی فلسطین بسیار محدود است.
مسوول نخستین کاوران آسیایی شکست حصر غزه بیان کرد: ساحل غزه بسیار محدود شده و اوضاع مردم غزه حتی از آنچه که پیش از این در آفریقای جنوبی وجود داشت بدتر شده است.
وی ادامه داد: اکنون اسراییل بیت المقدس شرقی را بطور کامل غصب کرده و اگر در این مورد اقدامی صورت نگیرد بدون بیت المقدس شرقی و مسجدالاقصی و قدس شریف دیگر کشوری به نام فلسطین بر روی کره زمین وجود نخواهد داشت.
بروالا در ادامه سخنان خود هدف از راه اندازی این کاروان را تلاش مردم آسیا برای آزادی فلسطین و همراه کردن مردم جهان برای بایکوت شدن رزیم نامشروع صهیونیستی و احقاق حقوق مردم فلسطین عنوان کرد.
وی بیان کرد: طی 60 سال گذشته مبارزه و تلاش مردم فلسطین برای آزادی وابسته به دولتهای منطقه بوده و در نهایت دولتها موفق به رهایی این کشور از چنگال صهیونیسم نشدند اما در چند سال اخیر تلاش برای رهایی فلسطین از سوی دولتها به سمت ملتها تغییر یافته و اگر آنان از حمایت دولتها برخوردار باشند آزادی غزه و فلسطین حتمی است.
بروالا گفت: چند سال قبل مردم کشورهای آسیایی از شرق، کشورهای قاره آمریکا از غرب و کشورهای آفریقایی از جنوب کره خاکی برای بایکوت کردن رژیم صهیونیستی و احقاق حقوق مردم فلسطین تلاشی را آغاز کردند که به سرانجام نرسید لذا کاروان آزادی غزه در راستای همراه کردن دوباره مردم جهان برای آزادی فلسطین راه اندازی شده است.
وی مساله صهیونیسم و یهود را دو مقوله جداگانه دانست و گفت: مساله فلسطین جنگ داخلی بین اسلام و یهودیت نیست بلکه پیاده سازی مقاصد امپریالیستی و صهیونیستی است و تلاش مردم جهان باید در راستای به سرانجام نرسیدن این اهداف باشد.
مسوول کاروان آزادی غزه درباره نحوه حرکت این کاروان هم گفت: کاروان آسیایی آزادی غزه از محل مقبره 'گاندی' در دهلی نو حرکت خود را آغاز کرد و قرار است روز 27 دسامبر سال جاری میلادی و در دومین سالگرد پیروزی دولت قانونی حماس بر صهیونیستها، به حرکت خود در مقبره حضرت زینب(س) در دمشق پایان دهد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر چگونگی رفع مشکلاتی که دولتهای هند و پاکستان برای این کاروان در مسیر ایجاد کردند نیز گفت: دولت پاکستان سه ماه قبل به کاروان قول داد که
همکاری لازم را مبذول دارد اما در آخرین لحظه مسایل امنیتی ایالت کویته این کشور را بهانه کرد و تحت فشارهای سازمانهای جاسوسی آمریکا به کاروان ویزا نداد بنابراین کاروان دوباره به لاهور بازگشت.
او ادامه داد: دولت هند نیز در برگشت کاروان به لاهور اجازه نداد که از مرز عبور کنند و از دادن ویزا به کاروان خودداری کرد و در نهایت کاروان به سبب حمایتهای مردم این دو کشور و فشار آنان بر دولتها، از طریق هوایی وارد ایران شد.
بروالا اضافه کرد: همه کشورهای مسیر کاروان بجز ترکیه هیچ هزینه ای در قبال ویزا درخواست نکرده اند و این مهم بیانگر حمایت این دولتها از کاروان آسیایی آزادی غزه است.
وی اظهار داشت: کاروان آسیایی آزادی غزه از طریق زمینی مسیر را طی خواهد کرد و هدفش همراه کردن اهالی شهرهای مختلف با این کاروان برای کمک به مردم غزه است.
او درباره احتمال تجاوز مجدد مزدوران صهیونیست به این کاروان گفت: دولت مصر به اعضای کاروان ویزا داده و کاروان از طریق سرزمین مصر و منطقه آلاریس که در40 کیلومتری شهر 'رفح' قرار دارد وارد غزه می شود و ورودش بطور مستقیم به آبهای غزه و اسراییل انجام نمی گیرد.
وی اضافه کرد: از آنجا که کاروان از طریق مرز مصر وارد غزه می شود احتمال حمله اسراییل بسیار اندک است زیرا در زمان ورود کشتی مرمره به آبهای غزه، مرز رفح توسط اسراییل مسدود بود اما به برکت خون شهدای کاروان آزادی روابط اسراییل و ترکیه تیره شد و این مهم به گشوده شدن مرز زمینی رفح انجامید.
مسوول کاروان آسیایی آزادی غزه گفت: دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران همواره حمایت خود از فلسطین و مردم غزه را در عرصه های مختلف به منصه ظهور رسانده و نامگذاری روز قدس از سوی امام راحل و تظاهرات مردم و استقبال آنان از کاروان آزادی بیانگر همدردی و همیاری ملت ایران با مردم غزه و فلسطین است.
وی افزود: بنا به فرموده امام خمینی(ره) فلسطین مرکز خاورمیانه است و با توجه به باورها و ایمان قلبی و اعتقادی که بین مردم ایران وجود دارد حمایت و همراهی آنان در موفقیت مردم فلسطین ثمربخش خواهد بود.
همچنین عضو هندی کاروان آسیایی غزه نیز در این نشست گفت: این کاروان تنها از مسلمانان تشکیل نشده بلکه پیروان مذاهب مختلف از جمله بودایی، هندو و مسیحی و حتی افرادی که عقاید مذهبی خاصی ندارند و از سازمانهای مذهبی و حقوق بشری کشورهای مختلف هستند در این کاروان حضور دارند.
'هاشیم بروی' افزود: همه ما متحد شدیم که برای فلسطین و غزه بجنگیم و اعتقاد داریم که امروز مساله فلسطین یکی از مهمترین مسایل جهانی است و در این برهه قانونی ترین حق مردم فلسطین ضایع و انسانیت در مورد آنان زیر پا گذاشته شده لذا باید علیه این تضییع حقوق انسانی جنگید.
وی ادامه داد: احساسات انسانی در همه مردم جهان فارغ از زبان و ملیت و مذهب وجود دارد و فطرت انسانی به ما حکم می کند که برای شکستن محاصره غزه و آزادی آن تلاش کنیم.
او بیان کرد: شکستن محاصره غزه مقدمه ای برای آزادی فلسطین است و اکنون که بحران انسانی شدیدی در حال وقوع در غزه است باید پاسخ مناسبی به این بحران داد و با صهیونیسم و هر نوع بی عدالتی در جهان جنگید.
'ساکاکوچی' عضو ژاپنی این کاروان نیز گفت: سفر سخت و 50 ساعتی که از دهلی به ایران داشتم بسیار طاقت فرسا بود اما احساسات پاک مردم هند و پاکستان برای حمایت از مردم فلسطین بسیار من را متاثر کرد و بیش از پیش به همبستگی و حس نوعدوستی مردم این کشورها پی بردم.
وی در تشریح دلایل سفر خود گفت: ما همگی انسان هستیم و وجدان داریم و در زمانی که انسانیت در فلسطین و غزه زیر پا گذاشته می شود هر مذهبی و هر رنگی و هر زبانی که داشته باشی باید برای مقابله با ظلم بجنگی و برای صلح تلاش کنی.
او افزود: اگر نتوانیم مساله فلسطین را حل کنیم نسلهای بعدی ما را محکوم خواهند کرد و نخواهیم توانست پاسخ مناسبی برای رها کردن مردم ستمدیده فلسطین داشته باشیم.
'سلیم غفوری' عضو ایرانی این کاروان نیز گفت: حدود پنج سال است که غزه در محاصره کاملا غیرانسانی قرار دارد و مردم از نخستین نیازمندیهای خود عاجز مانده اند و همه چیز از آنان دریغ شده است.
وی اظهار داشت: پس از مارس 2008 که مزدوران صهیونیست به غزه حمله کردند همه زیرساختهای آن از بین رفت و صهیونیستها اجازه بازسازی غزه را ندادند لذا جنبشهایی برای شکست محاصره غزه در جهان شکل گرفت که راه اندازی کاروان آزادی در همین راستا بود.
او افزود: پس از آنکه نخستین کاروان آزادی مورد تجاوز صهیونیستها قرار گرفت و 9 نفر به شهادت رسیدند، کمیته آسیایی آزادی غزه شکل گرفت و بر آن شد تا با شعار 'محاصره غیرقانونی غزه باید شکسته شود' مسیر زمینی بیش از هشت هزار کیلومتری را از دهلی نو تا غزه طی کند تا بتواند بخشی از سختیها و فشارهایی را که مردم غزه و فلسطین متحمل می شوند کاهش دهد.
همچنین مسوول و اعضای کاروان آزادی غزه در این گفت وگو با استقبال گرم و پرشور مردم زاهدان تقدیر و بیان کردند که استقبال گرم مردم زاهدان نشان دهنده حمایت بی دریغ ملت ایران از این کاروان و آزادی فلسطین و غزه است.
نخستین کاروان آسیایی شکست حصر غزه روز چهارشنبه در میان استقبال پرشور مردم وارد زاهدان شد.
این کاروان متشکل از 65 نفر از هند، پاکستان، ژاپن، نپال و چند کشور دیگر و افزون بر 25 ایرانی است