نخستین 'کاروان آسیایی کمک رسانی به مردم مظلوم غزه'، سفر ادیسه وار هشت هزار و 200 کیلومتری خود را از دهلی نو به سمت غزه در فلسطین اشغالی آغاز کرد.
ستاد خبری 'کاروان آسیایی غزه' در ایران اعلام کرد قرار است روز 27 دسامبر (شش دی ماه) و همزمان با دومین سالگرد حمله رژیم صهیونیستی به غزه، برای اولین بارصدها نفر از قاره آسیا به یاد هزاران فلسطینی شهید در تهاجم 22 روزه به شهر غزه، وارد این منطقه شوند.
این گزارش افزود: حرکتی که کاروان آزادی و کشتی مرمره آغاز کرد، این بار با حرکت 'کاروان آسیایی غزه' تکمیل خواهد شد و 125 تشکل مردم نهاد از کشورهای هند، پاکستان، ژاپن، ایران، بحرین، ترکیه، استرالیا، مالزی، اندونزی و سنگاپور از آن حمایت می کنند.
در این گزارش خاطرنشان شده است: 'مسیر هشت هزار و 200 کیلومتری حرکت کاروان آسیایی غزه شامل سه بخش است که در بخش اول فعالان و نمایندگان کشورهای حوزه جنوب شرق آسیا از طریق مسیرهای زمینی به شهر دهلی نو، آمریتسار و واگا در کشور هند، مولتان، کراچی و کویته در پاکستان، زاهدان، کرمان، اصفهان، قم، تهران و تبریز در ایران، وان، بیتلیس، دیاربکر، ماردین، سانلیارفا، قازیان و کیلیس در ترکیه، حلب، حمص و دمشق در کشور سوریه شده و پس از عبور از این شهرها وارد بندر لاذقیه سوریه می شوند و سپس عازم بندر العریش مصر شده و در نهایت خود را به مرز رفح رسانده و وارد غزه خواهند شد.'
خبرنگارانی از کشورهای آسیایی این کاروان را همراهی می کنند و بطور همزمان به تولید خبر، عکس و فیلم برای انعکاس در رسانه های بین المللی اقدام خواهند کرد.
کاروان آسیایی غزه که قرار است در مدت 25 روز این مسیر را طی کند، روز 9 دسامبر برابر با 18 آذر وارد ایران می شود و در نهایت 27 دسامبر برابر با شش دی ماه وارد غزه می شود.
همچنین به زودی می توان برای کسب اطلاعات بیشتر از جزییات حرکت 'کاروان آسیایی غزه' به سایت کمیته ایران این کاروان به آدرس www.asiatogaza.ir مراجعه کرد. سایت اصلی کاروان آسیایی www. asiatogaza.org می باشد.
فیروز میتیبوروالا (پایه گذار و عضو هیئت مدیره گروه همبستگی هند با مردم فلسطین) ، در مصاحبه با "قطر تریبون" گفت که هدف اصلی این حرکت سه بخش هست : فشار آوردن برای خاتمه هرچه زودتر محاصره غزه و تحویل دادن کمک های بشر دوستانه به مردم آنجا ، تقویت حرکت تحریم (boycott) رژیم آپارتاید صهیونیستی وبیان حمایت از تشکیل کشور مستقل و آزاد فلسطین می باشد. او همچنین گفت : لازم هست که تاکید کنیم بین یهودیت به عنوان دین و رژیم صهیونیستی تفاوت وجود دارد در چالش پیش روی ، در مقابل رژیم صهیونیستی ، حرکت ما به ایجاد یک همبستگی در آسیا و درنهایت در جهان اختصاص دارد.
او در مقایسه تلاش هندی ها برای آزادی و آرمان های فلسطین گفت :حرکت آزادی هند که توسط مهاتما گاندی رهبری میشد در حمایت از مسئله فلسطین مصمم و ثابت قدم بود . بنابراین باید در این کشمکش به طور متحد عمل کنیم.
پرس تی وی از فیروزه میتهی بوروالا، موسس APSP نقل کرد: "بیش از 50 شهروند هندی این کاروان را همراهی میکنند. ما امیدواریم با طی کردن آسیا از راه زمینی، 28 دسامبر (7 دی) به غزه برسیم."