در حال بارگذاری ...

همواره این سوال در میان فعالین شبکه‌های اجتماعی مطرح است که بالاخره باید چطور و چگونه در برابر این نفوذ صهیونیستی ایستاد؟ برخی قائلند که باید به این اقدامات بی‌توجهی کرد؛ برخی دیگر تاکید به واکنش و نظردهی زیر مطالب منتشره دارند و دسته‌ای هم باور دارند باید حساب‌های مشابه رقیب برای منحرف کردن مخاطب را راه‌اندازی کرد...

نویسنده: سرباز روح الله رضوی

 

رژیم صهیونیستی سال هاست حسابی مجزا را بر سر دیپلماسی دیجیتال در دنیا باز کرده که مبتنی بر آن تلاش دارد جای پا و نفوذ خود را در تمامی کشورهای دنیا گسترش دهد؛ کاری که شاید دیپلماسی معمول این رژیم نتوانسته بود آنگونه که باید و شاید در خلال دهه‌های مختلف انجام دهد. همین سرمایه‌گذاری باعث شد که سال گذشته این رژیم در میان برترین‌های عرصه‌ی دیپلماسی دیجیتال در دنیا قرار گیرد. این راهبرد در شبکه‌های اجتماعی بروز و نمود ویژه‌ای یافت که برای نمونه می‌توان به دور جدید فعالیت حساب "اسراییل به فارسی" اشاره داشت؛ حسابی که این بار مجدانه در حال فعالیت در فضای فعالین فارسی زبان #توییتر است. اینکه آیا این اکانت توانسته است موفق عمل کند یا خیر را به خوانندگان و فعالین توییتری واگذار می‌کنم اما اگر قرار باشد از یک نمونه موفق نام ببریم قطعا باید به فضای شبکه‌های اجتماعی در کشور #هندوستان اشاره کنیم که رژیم صیهونیستی خصوصا در #فیسبوک توانسته است بسیار موفق عمل کند. اکانت‌های متعدد توییتری این رژیم در فضای کشور هندوستان هم بسیار قابل توجه هستند.

همواره این سوال در میان فعالین شبکه‌های اجتماعی مطرح است که بالاخره باید چطور و چگونه در برابر این نفوذ صهیونیستی ایستاد؟ برخی قائلند که باید به این اقدامات بی‌توجهی کرد؛ برخی دیگر تاکید به واکنش و نظردهی زیر مطالب منتشره دارند و دسته‌ای هم باور دارند باید حساب‌های مشابه رقیب برای منحرف کردن مخاطب را راه‌اندازی کرد. دسته‌ای هم تلاششان #بلاک و #هک و این دسته از اقدامات سخت در فضای شبکه‌های اجتماعی است. اما آنچه مهم است قبل از انتخاب تکنیک مقابله باید بر سر تاکتیک مقابله به جمع‌بندی رسید؛ این تاکتیک هم تا زمانی‌که تاکتیک دشمن در فضای مجازی روشن نشود، معلوم نخواهد شد.

تاکتیک اصلی دشمن صهیونیستی در شبکه‌های اجتماعی را می‌توان به دو دسته کلی تقسیم کرد: تاکتیک در کشورهای به اصطلاح دشمن و تاکتیک در دیگر کشورهای دنیا. تاکتیک اصلی این رژیم در فضای کشورهایی مانند کشورهای عربی و اسلامی از جمله ایران، #جابجایی_زمین_بازی است. اکانت‌هایی مانند اسراییل به زبان فارسی در واقع به دنبال جابجایی زمین بازی از تقابل فلسطین - اسراییل به مسائل داخلی کشور ایران هستند؛ از مسائل اقتصادی و فرهنگی گرفته تا سیاسی. همین شرایط در فضای عربی نیز وجود دارد؛ اکانت سخنگوی عربی رژیم صهیونیستی در واقع به دنبال تاکید بر دینامیک‌های داخلی جهان عرب و مشکلات و مسائل آنها است و عملا بدین وسیله زمین بازی از داخل سرزمین‌های اشغالی به بیرون از این سرزمین‌ها منتقل خواهد شد. اما تاکیک این رژیم در دیگر کشورهای دنیا طرح نرم رژیم صهیونیستی بعنوان یک کشور #عادی چون بقیه کشورهای دنیاست و نیز پاسخگویی به شبهات و ابهاماتی که علیه این رژیم در کشورهای مقصد وجود دارد. مثلا در کشور هندوستان اکانت‌های این رژیم تلاش جدی دارند تا خود را بعنوان یک کشور عادی دارای روابط مرسوم و معمول سیاسی، اقتصادی و فرهنگی مطرح سازد. در این کشورها دیگر تاکتیک این نیست تا زمین بازی به داخل زمین کشورهای مذکور کشیده شود چه آنکه اساسا در این کشورها نوع نگاه و رویکرد به رژیم صهیونیستی مانند کشورهای اسلامی و عربی نیست.

در چنین شرایطی مواجهه با تاکتیک نخست طبعا باید از جنس بازگرداندن بازی به زمین رژیم صهیونیستی باشد که اتفاقا حضور حساب‌های رسمی از سوی رژیم صهیونیستی در فضای مثلا فارسی نه تنها تهدید نبوده که فرصتی برای طرح مباحث ریشه‌ای انقلاب اسلامی در مواجهه با دشمن صهیونیستی است. نه #بایکوت، نه پاسخ دادن و نه اقدماتی مانند راه‌اندازی حساب‌های گمراه کننده پاسخ درستی به چنین حساب‌هایی نیستند. این تاکتیک مواجه می‌تواند دو رویکرد پدافندی و آفندی داشته باشد. در حوزه پدافند برای مثال اگر مطلبی از سوی این حساب‌ها در مورد مساله زنان و آزادی‌های آنان در ایران مطرح می شود، مطالبی - خصوصا در قالب عکس و فیلم - از جنایات این رژیم علیه زنان فلسطینیِ  شهید و اسیر و آواره در ذیل پست‌های مذکور منتشر شود بدون اینکه نیازی باشد به موضوع مطرح شده در مورد فضای داخلی ایران پاسخی داده شود. در حوزه آفندی هم به مناسبت پویش‌های مختلف ضد صهیونیستی که هرازچندگاهی براه می‌افتد، می توان حساب‌های مذکور را منشن کرده و مورد هجمه قرار داد. در این شرایط موفقیت زمانی است که حساب‌های مذکور ناچار شوند در مقام پاسخگویی برآمده و رد اتهام کنند.

مقابله با تاکتیک دوم که به فضای رسانه‌ای کشورهای غیر مسلمان باز می‌گردد البته مجالی دیگر می‌طلبد اما بصورت خلاصه آنچه در سطح تاکتیکی در این بخش مهم است، پیوند زدن تهدید و خطر رژیم صهیونیستی به مسائل سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کشورهای مذکور است تا خطر مذکور برای مخاطبین در کشورهای مختلف دنیا عینی و واقعی شود.




مطالب مرتبط

جریان شیرازی عمق استراتژیک ایران را نشانه رفته!
دوجریان دور کننده جهان اسلام از انقلاب اسلامی

جریان شیرازی عمق استراتژیک ایران را نشانه رفته!
دوجریان دور کننده جهان اسلام از انقلاب اسلامی

وجه مشترک بحران سوریه و پس از آن عراق، با جریان شیرازی در این است که هر دو عملا عمق استراتژیک جمهوری اسلامی ایران را نشانه رفته اند. بحران سوریه و عراق بدنه اهل سنت دنیا را از ایران جدا ساخته و جریان شیرازی نیز به دنبال جدا کردن شیعیان جهان از ایران است.

|

♦ سرباز روح الله رضوی

چرا بلوک کشورهای مخالف موجودیت رژیم صهیونیستی شکل نمی‌گیرد؟
♦ سرباز روح الله رضوی

چرا بلوک کشورهای مخالف موجودیت رژیم صهیونیستی شکل نمی‌گیرد؟

سرباز روح الله رضوی بلوک‌بندی محور مقاومت بدلیل انشقاق امت اسلامی بر سر بحران سوریه، دیگر کارآمدی پیشین خود را از دست داده است و وقت آن فرارسیده تا بلوکی جدید با نقطه کانونی به رسمیت نشناختن رژیم صهیونیستی، در میان دولت‌ها و ملت‌های آزاده دنیا شکل بگیرد تا بتواند آنانی را ...

|

تحقق آرمانها روی آسمانها!

تحقق آرمانها روی آسمانها!

این باور که بدون همراهی همه مسلمین و رفع همه اختلافات سیاسی، نمی توان به آرمانهای مشترک دست پیدا کرد را کسانی که در وسط میدان هستند به خوبی درک می کنند هر چند تلگرام نشینان متوجه آن نباشند.

|

نظرات کاربران