در حال بارگذاری ...

آمریکایی ها قبل از تحولات بیداری اسلامی، مهمترین خطر منطقه را اسلام سیاسی معرفی می کردند و منظورشان ایران و اخوان المسلمین بود. حالا دولتهای قطر و ترکیه که گرایشات اخوانی دارند ایران را بیش از سعودی به خود نزدیک می بینند.

علیرضا کمیلی

از یک فلسطینی که تازه از قطر آمده بود درباره وضعیت فعلی قطر پرسیدم. گفت تحریم کشورهای عربی در ابتدا برای کشور کوچکی مثل قطر، مشکلاتی ایجاد کرد ولی وقتی ترکیه و ایران اعلام حمایت کردند و کالاهای شان را به قطر فرستادند اوضاع کاملا عادی شد و احساس خلا وجود ندارد. وی می گفت پشت این دشمنی شفاف با اسلام سیاسی، امارات است.

آنها که ساده اندیشانه یا متعمدانه! به دنبال تحلیل دو قطبی از منطقه بودند حالا باید مورد مواخذه قرار بگیرند تا اقلا دیگر بعنوان تحلیلگران رسمی(!) مورد ارجاع نباشند. امروز بیش از همیشه صحنه منطقه شفاف است و بر همه واضح گشته که درگیری حقیقی نه بین شیعه و سنی و نه بین ایران و دول عربی که بین اسلام سیاسی با اسلام آمریکایی است.

آمریکایی ها قبل از تحولات بیداری اسلامی، مهمترین خطر منطقه را اسلام سیاسی معرفی می کردند و منظورشان ایران و اخوان المسلمین بود. حالا دولتهای قطر و ترکیه که گرایشات اخوانی دارند -با وجود تعامل متسامحانه با آمریکا که مورد اعتراض بدنه ناب اخوانی نیز هست- ایران را بیش از سعودی به خود نزدیک می بینند و صراحت وقیحانه سعودی در اعلام حماس و اخوان بعنوان تروریست، اوضاع را برای همه شفاف تر کرده است.

باشد که نگاه تمدنی امام بار دیگر بر تحلیل برخی سیاسیون بومی! غلبه کند و ملاک دوری و نزدیکی با جریانات منطقه ای را هدف مشترک تحقق تمدن اسلامی و بازیابی مجدد قدرت مسلمین ببینیم نه مسائل سیاسی زودگذر یا اختلافات طبیعی فرعی.

 




مطالب مرتبط

چرا فکر تقریبی به جریان سیاسی ربط ندارد؟
نمونه هایی از رفتارهای غیرتقریبی طرفداران دوجناح سیاسی

چرا فکر تقریبی به جریان سیاسی ربط ندارد؟
نمونه هایی از رفتارهای غیرتقریبی طرفداران دوجناح سیاسی

برخی از مدعیان جریانی که خود را پایبندتر به نظام می داند و مدعی – به زعم بنده در حد شعار!- تبعیت محض از رهبری هستند هم دست کمی از برخی رقبای ظاهرا سیاسی خود ندارد! بعبارتی در این مساله نوعی وحدت فکری وجود دارد و اتفاقا این نکته نشان می دهد که تقسیم جامعه صرفا بر اساس جریان سیاسی، ...

|

ده نکته درباره وحدت و افراطیون

ده نکته درباره وحدت و افراطیون

برخی تلاش می کنند تا با سیاسی کردن مساله وحدت، آنرا به ضرورتی مقطعی تقلیل داده و صرفا در مقابل دشمن مشترک معنا کنند، حال آنکه وحدت مد نظر دین برای ایجاد تمدن اسلامی و حاکمیت ارزشهای اسلامی در جهان است.

|

تشیع انگلیسی و تحجر مدرن

مواجهه جهان اسلام با جهان غرب در دوران معاصر مهمترین پدیده تاریخ معاصر مسلمانان به حساب می آید. این مواجهه اگر در مسیر طبیعی و منطقی انتقال فرهنگی و تمدنی رقم می خورد، می توانست زمینه رشد متقابل و دست یابی به یک نظم سنتز شده میان فرهنگی را فراهم آورد اما...

|

♦ حسین همازاده

اخوان ها در اخوان المسلمین
♦ حسین همازاده

اخوان ها در اخوان المسلمین

برخی منتقدین اخوان در ایران را کسانی تشکیل می دهند که به علت نگاه های ضدسنی، جنس مخالفتشان با اخوان المسلمین مطلقا اصیل نبوده و تنها ناشی از نگاه بسته و ایرانیزه آنها به مسائل بین الملل است. در عین حال این مساله نباید باعث شود حامیان جریانات اسلام گرا چشمشان را بر اشتباهات ...

|

در چهارمین گردهمایی آموزشی امت واحده برگزار شد:

سخنرانی حجت الاسلام فرمانیان با موضوع جریان شناسی سلفی گری
در چهارمین گردهمایی آموزشی امت واحده برگزار شد:

سخنرانی حجت الاسلام فرمانیان با موضوع جریان شناسی سلفی گری

حجت الاسلام مهدی فرمانیان، رئیس دانشکده مذاهب اسلامی دانشگاه ادیان و مذاهب در چهارمین گردهمایی سالانه امت واحده به جریان شناسی سلفیت در کشورهای اسلامی در دوران معاصر پرداخت.

|

نظرات کاربران