صالح کاهانی مسئول کاروان ایران سرزمین برادری استان گلستان و عضو مجمع وفاق اسلامی صبح امروز در جمع نخبگان و فرهیختگان طلاب شیعه و سنی شرق گلستان در دانشگاه گنبدکاووس اظهار داشت: برای نخستین بار کاروان ایران سرزمین برادری در سال 93 به استان گلستان و برخی استانهای کشور سفر کرد.
صالح کاهانی مسئول کاروان ایران سرزمین برادری استان گلستان و عضو مجمع وفاق اسلامی صبح امروز در جمع نخبگان و فرهیختگان طلاب شیعه و سنی شرق گلستان در دانشگاه گنبدکاووس اظهار داشت: برای نخستین بار کاروان ایران سرزمین برادری در سال 93 به استان گلستان و برخی استانهای کشور سفر کرد.
وی افزود: هدف ما این است تا ظرفیتها و فرصتها و نقاط مغفول در وحدت و تقریب مذاهب بیشتر توجه شود و به جز مراسمات رسمی توسط جریان خودجوش مردمی وحدت و وفاق تقویت شود.
مسئول کاروان ایران سرزمین برادری استان گلستان تصریح کرد: خوشبختانه اقشار مختلف مردمی از این کاروان حمایت و استقبال کردند.
کاهانی افزود: کاروان "ایران، سرزمین برادری 2" به دنبال تعامل و گفتوگوی بدنه نخبگانی جامعه ایرانی و توسعه ارتباطات بدنههای معتدل شیعه و سنی است.
وی اظهار داشت: این ارتباطات میان فرهنگی بدون شک بهترین راهبرد برای مقابله با فتنهانگیزی افراطیون طرفین و بالا بردن سطح انسجام اجتماعی است.
حسین گلچین رئیس دانشگاه گنبدکاووس هم در این مراسم اظهار داشت: شهرستان گنبدکاووس با بیش از 15 اقوام و قومیتهای مختلف در کنار هم با همدلی و وحدت زندگی میکنند.
وی افزود: این شهرستان و منطقه بهترین، آرامترین و زیباترین نماد وحدت، همدلی و صمیمیت است.
رئیس دانشگاه گنبدکاووس تصریح کرد: در این دانشگاه 3 هزار و 500 دانشجو از اقصی نقاط کشور و همکاران با ترکیب قومیتی متفارت در کمال همدلی با هم کار و تحصیل میکنند و شهرستان الگوی همدلی و وحدت است.
گلچین ادامه داد: امیدواریم این سفر سبب ارتقاء همدلی و وحدت و همافزایی ملی و توانمندی اجتماعی شود.
حجتالاسلام احمد نجمی از فعالان فرهنگی هم در مراسم اظهار داشت: در اوایل انقلاب و زمان جنگ عواملی سبب شد تا بین شمال و جنوب کشور اختلاف جدی به وجود آید که با موضوع دموکرات و کومله در زمان جنگ این اختلاف پررنگتر شد.
وی تصریح کرد: مشکلات اجتماعی و اقتصادی در این استان وجود دارد که با دقت و توجه فرهیختگان این استان قابل حل است.
نجمی ادامه داد: شما میتوانید به بهانه گفتگوی مذهبی با دیگر استانها مشکلات اقتصادی و اجتماعی را در کنار آن حل کنید.
وی اظهار داشت: این نشستها از لحاظ افکار عمومی بسیار تاثیرگذار خواهد بود و سبب تعامل بین هم خواهد بود.
حجتالاسلام مهدی مسائلی پژوهشگر علوم دینی هم در این نشست اظهار داشت: برای رسیدن به وحدت باید اشتراکات خود را افزایش دهیم.
مسائلی افزود: ایران و اسلام قوی سبب افزایش وحدت و شکلگیری بهتر وحدت میشود.
وی تصریح کرد: در بیان شیعه و سنی باید روی اسلام تاکید کرد و ما میتوانیم از کشورهای دیگر روحانی و افراد نخبه را به ایران آورده و به آنان آموزش دهیم تا روحیه اعتدال را ترویج کنیم و وحدت را از ایران به جهان صادر کنیم.
مسائلی اظهار داشت: باید آنقدر اسلام را برجسته کنیم تا اختلافات سبب از هم گسیختگی نشود.
ناهید تجار عضو سابق شورای شهر گنبدکاووس و فعال فرهنگی ترکمن هم در این نشست اظهار داشت: برای رسیدن به اشتراکات باید آنها را تقویت کنیم و با وجود قومیتهای مختلف مسلمان بودن برای ایجاد وفاق کفایت میکند.
وی افزود: دین، فرهنگ، زبان و هنر 4 رکن هر تمدن است که خوشبختانه ترکمن همه این ارکان را دارد.
تجار تصریح کرد: متاسفانه مشکلات اقتصادی عامل بسیار مهم در ریشهکن شدن تمدن قومیتهاست و این عامل تاثیرگذار در کاهش وحدت شده است.